All NewsNIEUWE RECHTSACHTER VOOR KVO

NIEUWE RECHTSACHTER VOOR KVO

KVO heeft met Jonas Vinck (27) een nieuwe rechtsachter aangetrokken. Hij trainde de afgelopen week al mee en ondertekende nu een contract voor drie seizoenen.

Jonas Vinck speelde in de jeugd voor FC Wambeek, Eendracht Aalst, Dender en AA Gent. Zijn eerste stappen in een eerste ploeg zette hij in het seizoen 2015-2016 in derde klasse bij VW Hamme. Daar was hij basisspeler en hij promoveerde met de Hammenaars naar tweede klasse. Van daaruit ging het naar SK Lierse waar hij ook meteen basisspeler was maar zijn tweede seizoen op het Lisp zag hij in rook opgaan omwille van een meniscusblessure. Het seizoen erop verkaste hij naar Deinze alvorens het seizoen daarna terug te keren naar Lierse. In beide seizoenen startte hij in het merendeel van de wedstrijden. Na Lierse belandde hij bij Roeselare, dat kort daarop het faillissement aanvroeg, vooraleer bij 1B-ploeg Virton te tekenen. Daar was hij twee seizoenen op rij basisspeler en afgelopen seizoen was hij er ook aanvoerder.


Nils Vanneste: “Jonas trainde de afgelopen week al mee en liet een zeer gretige indruk na. Bovendien vielen ook zijn leiderschapskwaliteiten op, wat ook wordt bevestigd door het feit dat hij aanvoerder was in Virton. We misten de voorbije seizoenen wat aanjagers in de kern en Jonas kan die rol misschien wel mede op zich nemen. Zijn carrière werd al enkele keren geremd door eerst een zware meniscusblessure en daarna door het faillissement van Roeselare maar de voorbije twee seizoenen toonde Jonas weer dat hij minimaal zijn plek heeft in 1B. Hij is zeer gemotiveerd om dat ook te tonen. Het zijn zulke spelers die we nodig hebben, gasten die hun truitje willen nat maken en zichzelf willen tonen aan de buitenwereld.”

Na doelman Brent Gabriël en linkerflankspelers Brent Laes en Cederick Van Daele is Jonas Vinck nu de vierde (Belgische) aanwinst. “Het feit dat onze eerste vier aanwinsten allemaal Belgen zijn, toont aan dat we een nieuwe weg zijn ingeslagen. In de voorbije drie seizoenen waren Belgische aanwinsten op één hand te tellen, daar brengen we nu weer verandering in. Nu speuren we verder naar een ervaren doelman, een stevige middenvelder, een creatieve speler en een type spits die we nu nog niet in de rangen hebben. Daar tegenover staat dat er zeker nog spelers zullen vertrekken maar dan enkel als zowel KVO als de speler er beter van worden. Wij aanvaarden niet zomaar om het even welk bod.”

Vrijdagavond oefent KVO om 18.15 u in Oudenburg tegen Union SG, een leuk weerzien met Alexander Blessin dus. Tickets (€10) te koop aan de deur.

CONTACT US
FOLLOW KVO ON SOCIAL MEDIA
en_GB