All NewsUNION SINT-GILLIS – KV OOSTENDE 1 – 0

UNION SINT-GILLIS – KV OOSTENDE 1 – 0

Deze avond speelden de Kustboys een oefenpot tegen Union, de ploeg van ex-KVO trainer Alexander Blessin. KVO was minstens de evenknie van de Brusselaars maar verloor uiteindelijk na een afgeweken bal.

De aanvangsfase verliep gezapig met op het kwartier een poging van Machida in de handen van doelman Gabriël. De Brusselaars verhoogden de druk zonder echt gevaarlijk te zijn. Aan de overzijde kon de ver uitgekomen bezoekende doelman net voor de neus van Berte de bal onderscheppen waardoor een potentiële doelkans tenietgedaan werd. Gedurende het eerste halfuur werd de werd de partij geregeld onderbroken voor blessurebehandelingen. Puertas kreeg de uitgelezen kans om Union op voorsprong te trappen maar de Zwitser trapte van dichtbij hoog over het thuisdoel. Het doelpunt viel eerder ongelukkig wanneer de Oostendse goalie zich liet verrassen na een afgeweken bal van Eckert (0-1). Net voor de rust kreeg Berte in de draai een mooie kans maar Moris redde de meubelen met een voetveeg. Ook Albanese kreeg nog een unieke mogelijkheid maar hij trapte net voorlangs. De Brusselaars gingen zonder kleerscheuren de rust in, terwijl de Kustboys twee grote kansen kregen om minstens langszij te komen.

Vreven begon de tweede helft zonder wijzigingen. De eerste kans was voor de Kustboys maar debutant Vinck besloot op Moris. Even later kreeg Union nog een unieke kans op de gelijkmaker maar doelman Gabriël stond pal. De beste kans van de tweede helft was voor Albanese die twee man in de wind zette maar zijn afwerking was te slap op Moris te kloppen. Beide ploegen kwamen niet meer tot scoren en won Union gevleid met het kleinste verschil.

Yellow cards: 20′ Berte, 42′ Dewaele
Goals: 34′ 1-0 (Eckert)