All NewsOEFENWEDSTRIJD: KV OOSTENDE – ALMERE CITY FC 2 – 2

OEFENWEDSTRIJD: KV OOSTENDE – ALMERE CITY FC 2 – 2

Vandaag speelde KVO haar laatste oefenwedstrijd voor de start van de competitie. Voor de eerste wedstrijd in de Diaz Arena ontvingen Vreven en co Almere City FC. De Nederlanders promoveerden vorig seizoen naar de Nederlandse Eredivisie.
De wedstrijd begon met een incident waarbij Van Daele (KVO) en een speler van Almere ongelukkig in botsing kwamen ter hoogte van onze bank. Beide spelers konden nadien verder spelen. Gedurende de eerste 25 minuten waren de beide doelmannen werkloos want het spel situeerde zich vooral op het middenveld. Uit het niets kwam KVO op voorsprong wanneer Jung de bal in twee tijden voorbij de doelman trapte (1-0). Net voor de scheidsrechter voor de rust blies omspeelde Van Daele de bezoekende goalie en verdubbelde de Oostendse voorsprong (2-0).
Vreven voerde tijdens de rust 1 wissel door. Doelpuntenmaker Jung bleef in de kleedkamer voor Ambrose. Via limbombe scoorden de bezoekers vanop elfmeter de aansluitingstreffer (2-1). De kustboys reageerden vrijwel onmiddellijk maar Ambrose teisterde de vuisten van de doelman, waarna D’Arpino op vrije trap de lat raakte. Aan de overkant knalde Limbombe zijn tweede van de namiddag voorbij een kansloze Bossin (2-2). De thuisploeg gaf zich niet gewonnen want Berte vond de doelman op zijn weg, terwijl wat later een Oostends doelpunt voor buitenspel afgekeurd werd. In de slotfase drongen de Nederlanders nog aan maar de stand bleef ongewijzigd.
Goals: 26′ 1-0 (Jung), 45′ 2-0 (Van Daele), 59′ 2-1 (Limbombe), 74′ 2-2 (Limbombe)
Yellow cards: 7′ D’Arpino, 66′ Rocha, 88′ Tanghe