All NewsOEFENWEDSTRIJD: KV OOSTENDE – VALENCIENNES FC

OEFENWEDSTRIJD: KV OOSTENDE – VALENCIENNES FC

In een regenachtige DIAZ Arena stond deze middag een oefenwedstrijd op het programma. Tegenstander was Franse tweedeklasser Valenciennes FC. Voor coach Vreven de uitgelezen kans om jongens die wat minder aan spelen toekwamen, nu minuten te geven.

De bezoekers kenden een goede start met al snel een kans voor KVO-huurling Andrew Jung. Vroeg in de wedstrijd kwam hij al tot een kans, maar hij kraakte zijn schot. Even later lieten de Kustboys een eerste dreiging noteren. Maar verder dan een hoekschop kwamen we niet. Op het kwartier ging Maxime D’Arpino neer op de rand van de zestien. Hij nam de vrije trap zelf voor zijn rekening, maar die spatte uiteen op de kruising. Het ging spel ging goed op en neer, maar tot echte kansen kwam het lang niet. Tien minuten voor tijd kwamen de bezoekers op voorsprong. Een kort genomen variant kwam uit op de rand van het strafschopgebied, van waar Jawad Kalai de bal perfect in de linker benedenhoek plaatste. Doelman Gabriël had geen kans en zo stond de 0-1 op het scorebord. Vlak voor rust kon Perez zich goed doorzetten op rechts, zijn schot leek eerder op een voorzet voor de goed meegevolgde Cederick Van Daele, die werkte beheerst af. Daarmee stond de 1-1 ruststand meteen op het bord.

De tweede helft begon traditiegetrouw met enkele vervangingen aan beide kanten. Onder meer Basila viel in, net zoals Dapo Mebude. Na een kleine tien minuten kwamen we op voorsprong na een doelpunt van Daniel Perez. De Venezolaan scoorde na goed doorzetten van Dapo Mebude. Nog geen drie minuten later kopte Valenciennes op stilstaande fase de gelijkmaker tegen de touwen. Met nog twintig minuten op de klok kwam Valenciennes nog eens opzetten, maar Siebe Wylin stond goed op te letten en blokte de bal in hoekschop. Het laatste kwartier zorgde vooral voor veel hoekschoppen voor de thuisploeg, maar de echte laatste goede kans was toch voor de bezoekers. Hun poging miste een klein beetje richting, en zo bleef de 2-2 tussenstand op het scorebord staan. Een gelijkspel was ook direct de eindstand van deze oefenwedstrijd.

OPSTELLING: Gabriël, Van Daele, Tanghe, Medley, Wylin, Berte, Omolo, D’Arpino, Fuentes, Perez, Decoene.

INVALLERS: Wauters, Vinck, Basila, Mebude, Hammas, Osifo, Atanga, Koziello.

SCHEIDSRECHTER: Jan Boterberg.