All NewsOEFENWEDSTRIJD: KVO-CHARLEROI

OEFENWEDSTRIJD: KVO-CHARLEROI

In zijn eerste serieuze test tijdens de voorbereiding heeft KVO in het slotkwartier de duimen moeten leggen tegen eersteklasser Charleroi. De Zebra’s, die al twee weken langer aan het trainen zijn, maakten op fysiek vlak het verschil.

KVO moest het nog steeds stellen zonder een waslijst aan geblesseerde spelers, nieuwkomer Laes kwam wel aan de aftrap.
De eerste kans van de wedstrijd was meteen raak. Na balverlies bij de Karolo’s werd Albanese afgezonderd voor doel, hij trapte overhoeks binnen: 1-0. Halfweg de eerste helft kwam ook Charleroi even opzetten maar Badu bracht knap redding met een voetveeg. Aan de overzijde zorgde geharrewar bijna voor een verdubbeling van de score maar de Zebra’s konden op tijd wegwerken. Ruststand: 1-0.

In de tweede helft kreeg Albanese meteen dé kans op de 2-0 maar zijn schot was te slap om de doelman te verrassen. In plaats van een scoreverdubbeling werd het een gelijkmaker. Badu redde eerst knap op een kopbal van Van Cleemput maar diens rebound ging er toch in: 1-1. Die goal was het teken voor Charleroi om op het gaspedaal te staan en KVO, dat twee weken minder ver staat in de voorbereiding, kreeg het moeilijker om de linies te belopen. Aanvankelijk bracht de paal nog redding en stopte Badu nog een penalty maar in het slotkwartier maakten de bezoekers toch het verschil: Monticelli en Stulic zorgden voor de 1-3 eindstand.

Formation: Badu, Basila, Osifo, Laes (46′ Van Daele), Wylin, Rocha, Koziello (70′ Hammas), Albanese, Mebude (70′ Medley), Berte, Jung (75’Durdov)