All NewsOEFENWEDSTRIJD: KWS OUDENBURG – KV Oostende 0-9

OEFENWEDSTRIJD: KWS OUDENBURG – KV Oostende 0-9

Vrijdagavond haspelden de Kustboys onder leiding van Stijn Vreven hun eerste oefenwedstrijd af tegen kersvers tweedeprovincialer KWS Oudenburg. De wedstrijd eindigde op 0-9.

Bij KVO geen Rodin (last aan de hamstring), D’Arpino en Atanga (allebei hinder aan de knie), Musayev (heup), Ambrose (internationale matchen) en Robinet (vakantie).

Na een studieronde van een kwartier waarin Oudenburg goed stand hield, werd het toch 0-1 nadat Berte zich knap vrij draaide en binnen trapte. Tien minuten later knikte diezelfde Berte de 0-2 binnen na een hoekschop. De nieuwe Franse aanvaller Andrew Jung, eerder verhuurd aan Nancy en Quevilly, trapte kort voor de rust de 0-3 binnen.

Ook in de tweede helft hield de thuisploeg een kwartier kranig stand maar daarna was de veer gebroken. Ndicka trapte Overhoeks de 0-4 binnen en Durdov scoorde met een knappe lob de 0-5.

Daarna begon de Sakamoto-show. In een tiental minuten lukte de Japanner een zuivere hattrick: een streep met links, een intikker en een omzeilen van de buitenspelval en plots stond het zo 0-8. Durdov liet de 0-9 liggen vanop de stip maar net voor het einde trof hij van dichtbij toch nog raak. Eindstand: 0-9.

Zaterdagavond trekt KVO naar derdeprovincialer Ichtegem voor een tweede oefenpot.

Goals: Berte 0-1, Berte 0-2, Jung 0-3, Ndicka 0-4, Durdov 0-5, Sakamoto 0-6, 0-7 en 0-8, Durdov 0-9.

Shift composition KVO:
First half: Badu, Medley, Rocha Santos, Jung, Amade, Tanghe, Bätzner, Wylin, Berte, Albanese, Hansen.
Second half: Wauters, Basila, Longonda (tester), Ndicka, Mebude, Dewaele, Durdov, Sakamoto, Osifo, Koziello, D’Haese.