All NewsSPEELDAG 13: CLUB NXT – KVO 3-3

SPEELDAG 13: CLUB NXT – KVO 3-3

KVO is er niet in geslaagd om de volle buit te pakken in Roeselare maar kon in de laatste seconde wel nog een punt meenemen. Eigenlijk moesten het er wel altijd drie zijn geweest.

De eerste kans van de wedstrijd was meteen raak toen Barbera de thuisploeg via de korte hoek op voorsprong trapte: 1-0. KVO reageerde meteen maar de kopbal Tanghe zoefde rakelings naast. In die fase knalde doelman Shinton tegen de paal aan en lag de match een dikke vijf minuten stil. KVO bleef op zoek gaan naar de gelijkmaker maar Atanga kraakte zijn schot. Kort voor de rust kregen we toch loon naar werken toen Medley een goed aangesneden hoekschop op Shinton trapte maar Tanghe goed was gevolgd om binnen te trappen: 1-1. Ei zo na gingen onze jongens nog met een voorsprong de rust in maar oog in oog met de doelman kreeg Henderson de bal in twee keer niet in doel.

Vroeg in de tweede helft kwam KVO met de schrik vrij toen Barbera van dichtbij over trapte maar daarna nam KVO opnieuw over. Henderson claimde een penalty na contact met doelman Shinton maar de scheidsrechter zag er geen graten in. Berte raakte kort erna niet voorbij diezelfde doelman. Tegen de gang van het spel in was het de thuisploeg die op voorsprong kwam. Na knap samenspel werkte Homma beheerst af: 2-1. Twee minuten later leek het licht uit te gaan voor KVO toen Van Daele zijn tweede gele kaart incasseerde na een te wilde tackle. Stijn Vreven bracht daarop Basila in de ploeg en wijzigde het systeem en ondanks de numerieke minderheid kreeg KVO het overwicht. Henderson bediende met een hakje invaller Fuentes. en die trapte via de doelman en een verdediger hard binnen: 2-2. KVO ging nu met tien man op zoek naar de winning goal. Wylin kon tot zijn eigen verrassing alleen op Shinton af maar raakte niet voorbij de Brugse goalie. In de blessuretijd leek KVO de kelk tot op de bodem te moeten ledigen toen balverlies ervoor zorgde dat Vermant de 3-2 kon binnentrappen. Even later trapte Berte tot overmaat van ramp op de paal maar toch gingen we uiteindelijk nog met één punt naar huis. Uitgerekend Perez kopte in de laatste seconde tegen zijn moederclub de gelijkmaker binnen: 3-3. Ondanks deze zeer late gelijkmaker was het toch vooral ontgoocheling dat overheerste.

Formation: Bossin, Tanghe, Medley, Van Daele, Wylin, Osifo, Dewaele (64′ Fuentes), Decoene (75′ Basila), Henderson, D’Haese (46′ Berte), Atanga (78′ Perez)
Goals: 11′ Barbera 1-0, 45′ Tanghe 1-1, 67′ Homma 2-1, 77′ Fuentes 2-2, 91′ Vermant 3-2, 97′ Perez 3-3