All NewsCHALLENGER PRO LEAGUE – SPEELDAG 8: KV OOSTENDE – RSCA FUTURES 1 – 2

CHALLENGER PRO LEAGUE – SPEELDAG 8: KV OOSTENDE – RSCA FUTURES 1 – 2

De Oostendse defensie werd reeds vroeg in de partij te grazen genomen na een korte hoekschop. De volledig vrijstaande Angulo kon de bal in de eerste zone voorbij een verbouwereerde Bossin in doel koppen (0-1). De Brusselaars scoorden kort na de openingstreffer opnieuw na een korte hoekschop maar gelukkig voor de kustboys werd het doelpunt voor buitenspel afgekeurd. De bezoekers bleven het gevaarlijkst. Zo verschroeide Angulo, de doelpuntenmaker na een vrije trap de vuisten van Bossin en trapte Monticelli via een Oostends been in het zijnet. De thuisploeg kwam net voor het halfuur langszij na een persoonlijke actie van D’Haese, die de bezoekende goalie centraal voor doel op het verkeerde been zette (1-1). Kort voor de rust kon Lissens Oostends balverlies niet afstraffen want Bossin stond pal en verhinderde een bezoekende voorsprong. Net voordien had Vreven reeds een wissel doorgevoerd. Atanga moest naar de kant ten voordele van Van Daele.
De thuisploeg kwam gretig uit de kleedkamer en zocht het bezoekende strafschopgebied op zonder onmiddellijk kansen bijeen te voetballen. De eerste poging kwam er via invaller Van Daele die op een bezoekende rug knalde. Net voor het uur voerde Vreven twee wissels door. D’Arpino en Omolo kwamen in de plaats van Dewaele en Osifo. Het doelpunt viel aan de overkant wanneer Ure na een snelle omschakeling alleen voor Bossin verscheen en de doelman kansloos liet (1-2). De thuisploeg bleef het moeilijk hebben om kansen bijeen te voetballen. Via een hoekschop van D’Arpino kopte de ingevallen Omolo rakelings naast en een schot van Perez werd afgeblokt in hoekschop. De hierna volgende hoekschop werd door Tanghe op de zijkant van de paal gekopt. Ondertussen haalden de Futures alle ’trukken’ van de foor boven om het spel te vertragen. De thuisploeg werd in het slot een strafschop ontzegd wanneer een speler net binnen de zestien neergehaald werd. De vrije trap werd door D’Haese in de handen van Coosemans gekopt. Perez kreeg nog een dot van een kans maar kopte naast de bal waarna de scheidsrechter voor het einde floot.

Goals: 2′ 0-1 (Angulo), 26′ 1-1 (D’Haese), 63′ 1 -2 (Ure)
Yellow cards: 32′ Osifo, 86′ Lapage, 90′ Vergeylen
Red cards:
Referee: Dhr. De Beuckelaere
Team compositions:
KV Oostende: Bossin, Medley, Tanghe, Laes (71′ Wylin), Vinck (71′ Perez), Osifo (58′ Omolo), Dewaele (58′ D’Arpino), Henderson, Berte, D’Haese, Atanga (44′ Van Daele)
Invaders: Gabriël, Wylin, D’Arpino, Omolo, Van Daele, Mebude, Perez
RSCA Futures: Coosemans, Angulo, Bouchouari, Lissens, A. Engwanda, Moutha-Sebtaoui (84′ Baouf), Montecelli, Ure, Lapage, Mendel-Idowu (70′ Vergeylen), Degreef
Invaders: Vercauteren, Montegnies, Baouf, Vergeylen, Masscho, N. Engwanda, Diallo

CONTACT US
FOLLOW KVO ON SOCIAL MEDIA
en_GB