Alle Nieuwschallenger pro league – speeldag 21: KV OOSTENDE – RFC LUIK 0 – 2

challenger pro league – speeldag 21: KV OOSTENDE – RFC LUIK 0 – 2

De eerste kans van de partij was voor de bezoekers wanneer Loemba alleen voor Bossin verscheen maar onze goalie kwam als overwinnaar uit het duel. Via Loemba kwamen de bezoekers op voorsprong wanneer de ex-KVO’er Bossin versloeg met een schitterend schot in de winkelhaak (0-1). Na het bezoekende openingsdoelpunt kwamen we er niet meer aan te pas. Wilmots kwam dicht bij een tweede Luiks doelpunt maar Bossin redde de dichte kopbal. Na 25′ kwam de thuisploeg voor het eerst opzetten via een poging van Perez op de bezoekende doelman. De bezoekers reageerden vrijwel onmiddellijk maar de plaatsbal van Loemba zoefde rakelings naast de paal buiten. Kort voor de break ontsnapten we opnieuw wanneer Decoene een gemaakt doelpunt onschadelijk maakte en in de absolute slotfase van de eerste helft behoedde Bossin een onzichtbare thuisploeg meermaals van een onoverbrugbare achterstand.

Onze coach greep tijdens de pauze in en bracht Van Daele en Fuentes in voor D’Arpino en Atanga. De thuisploeg kwam met ander gelaat uit de kleedkamer en zocht Debaty op. Perez kwam in schietpositie maar werd in laatste instantie afgeblokt. De bezoekers verdubbelden uit het niets haar voorsprong wanneer een schot van Loemba op een Oostends been afweek en voorbij onze goalie in doel verdween (0-2). Aan de overzijde liet Medley de aansluitingstreffer liggen wanneer hij van dichtbij op de doelman besloot. Via de ingevallen jeugd probeerde de thuisploeg nog iets aan de achterstand te doen maar het bleef 0-2.

Doelpunten: 12′ 0-1 (Loemba), 2-2 (Loemba)
Gele kaarten: 40′ Dewaele, 41′ Nyssen, 67′ Henderson, 70′ Wilmots
Rode kaarten:
Scheidsrechter: Dhr. Stevens
Ploegsamenstellingen:
KV Oostende: Bossin, Medley, Wylin, Decoene, Laes (77′ Hammas), Vinck, Dewaele, Henderson (83′ Obambi), D’Arpino (46′ Van Daele), Perez (77′ Avoki), Atanga (46′ Fuentes)
Invallers: Gabriël,Van Daele, Maertens, Hansen, Fuentes, Hammas, Obambi, Bagheli, Avoki
RCF Luik: Debaty, Bustin, Merlen (90′ Lioka), Bruggeman, Atteri, Nyssen, Lambot, Cascio (75′ Caveliere), Loemba (83′ Mouhli), Wilmots, D’Ostillo
Invallers: Mpenza, Lioka, Van Der Ackerveken, Mouhli, Mouchamps, Lucker, Panepinto, Massart, Cavelier

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL