Alle NieuwsCHALLENGER PRO LEAGUE – SPEELDAG 27: RFC SERAING – KV OOSTENDE 1 – 1

CHALLENGER PRO LEAGUE – SPEELDAG 27: RFC SERAING – KV OOSTENDE 1 – 1

De Kustboys begonnen goed aan de partij met een diepe bal van Medley richting Henderson maar Sy was sneller op de bal en kon het gevaar keren. De thuisploeg reageerde met een afstandschot van Kilota dat over het bezoekende doel zoefde. Na een knappe Oostendse combinatie kreeg Amade reeds vroeg in de partij een enorme kans maar hij talmde te lang waardoor zijn schot afgeblokt werd. Nog voor het kwartier moest KVO met 10 man verder nadat Decoene de doorgebroken Fall aantikte. De tweede kans van de partij was opnieuw voor de Kustboys maar de voorzet van Henderson bereikte Dewaele net niet. Ondanks een numerieke minderheid bleef KVO gevaarlijk. Hartwig kreeg een bal niet onder controle na een pass van Henderson en Perez werd onterecht voor buitenspel teruggefloten. Na 35′ kreeg de thuisploeg haar eerste echte doelkans. Cachbach zag zijn harde schuiver richting de hoek gered worden door Gabriël. De thuisploeg kreeg met de rust in het zicht een strafschop na een botsing tussen Gabriël en Fall. Fall zette de elfmeter zelf om (1-0).

Tijdens de rust voerde de Oostendse coach 1 wissel door. Hartwig bleef in de kleedkamer voor Berte, die voor de aanvallende impulsen moest zorgen. Die wissel zorgde onmiddellijk voor de gelijkmaker. Lepoint speelde voor paashaas en Berte nam het geschenk in dank aan (1-1). Net na de gelijkmaker kreeg Perez de kans om de bezoekers op voorsprong te trappen, maar hij kon tussen een bos van Luikse benen niet afdrukken. Een optimistische Henderson probeerde het van ver maar Sy had geen problemen met het verrre schot. De volgende kans was voor Berte na een pass van Henderson maar Berte besloot zacht in de handen van Sy. Op het uur dreigde de thuisploeg maar het ziedend schot van Cachbach werd in hoekschop afgeblokt. Raillot ontsnapte aan een tweede gele karton nadat hij een Oostendenaar neertrok. De protesterende Berte kreeg wel geel te zien. Met nog een kwartier te spelen kwam Berte dicht bij zijn tweede doelpunt van de namiddag maar zijn intikkertje ging rakelings naast het thuisdoel. De thuisploeg kon geen eindsprint meer inzetten waardoor de wedstrijd eindigde op een gelijkspel.

Doelpunten: 43′ Fall (strafschop), 46′ 1-1 (Berte)
Gele kaarten: 27′ Raillot, 41′ D’Arpino, 41′ Gabriël, 47′ Perez, 62′ Berte, 88′ Perrey, 90′ Kilota
Rode kaarten: 14′ Decoene
Scheidsrechter: Dhr. Allaerts
Ploegsamenstellingen:
KV Oostende: Gabriël, Wylin, Vinck, Decoene, Medley, Laes, Dewaele (80′ Omolo), Amade, Henderson, Hartwig (46′ Berte) (91′ Avoki), Perez (67′ D’Haese)
Invallers: Badu, Van Daele, Albanese, D’Arpino, D’Haese, Omolo, Avoki, Berte, Musayev.
Seraing: Sy, Ndiaye (85′ Boukteb), Tshibuabua, Lepoint, Solheid (85′ Marloye), Kébè (69′ Perrey), Raillot (62′ Diarra), Kilota, Cachbach, Balongo, Fall
Invallers: Margueron, Dembélè, Trémoulet, Boukteb, Diarra, Azankpo, Perrey, Soumah-Abbad, Marloye.

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL