Alle NieuwsCHALLENGER PRO LEAGUE – SPEELDAG 30: KV OOSTENDE – SL16 FC U23 2 – 1

CHALLENGER PRO LEAGUE – SPEELDAG 30: KV OOSTENDE – SL16 FC U23 2 – 1

De Kustboys begonnen fel aan de partij met een kans voor D’Arpino die zijn poging gered zag worden door de bezoekende doelman. De thuisploeg had het meeste balbezit maar net over het kwartier behoedde Bossin ons van een achterstand wanneer hij een schuiver van Ziani onschadelijk maakte. Het waren de Kustboys die op voorsprong kwamen. Dewaele nam met een knap schot in de winkelhaak de bezoekende doelman te grazen (1-0). Aan de overkant ging Benjdida na een licht contact met Medley in de Oostendse zestien tegen de grond maar de scheidsrechter zag er geen graten in en liet voortspelen. De jonge Luikenaars probeerden de bakens te verzetten maar moest op hun hoede blijven op de snelle Oostendse uitbraken waar Berte constant op de loer lag. De beste Oostendse kans was voor Atanga die de wedstrijd in een definitieve plooi kon leggen wanneer hij de vrije baan kreeg richting doel maar zwak op de doelman besloot. Aan de overkant kreeg Gboua een niet te missen kans maar de teruggekeerde Basila kon de bal net voor de fatale lijn naar veiliger oorden trappen.
De bezoekers kwamen het gretigst uit de kleedkamer met een afgeblokte poging en een schot van Benjdida. Aan de overkant vond Henderson Berte voor doel maar zijn schot werd in hoekschop verwerkt. De thuisploeg verdubbelde haar voorsprong wanneer de ingevallen Perez Berte vond en die knalde de bal hard in de korte hoek (2-0). Lang kon KVO niet genieten van die dubbele voorsprong want Benjdida scoorde uit het niets de aansluitingstreffer (2-1). De Luikenaars zochten in de slotfase naar de gelijkmaker maar de Kustboys kwamen niet meer in de problemen waardoor de redding een feit was.

Doelpunten: 25′ 1-0 (Dewaele), 55′ 2-0 (Berte), 57′ 2-1 (Benjdida)
Gele kaarten: 45′ Wylin, 82′ Tory
Rode kaarten:
Scheidsrechter: Dhr. Clerkx Klass
KV Oostende
: Bossin, Van Daele, Medley, Vinck, Wylin, Basila, D’Arpino (64′ Decoene), Henderson (90′ Amade), Dewaele, Berte (91′ Musayev), Atanga (46′ Perez)
Invallers: Gabriël, Hammas, Omolo, Musayev, Amade, Perez, Decoene, Hartwig, Avoki

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL