Alle NieuwsKVO VERLAAT MET OPGEHEVEN HOOFD HET BEKERTONEEL

KVO VERLAAT MET OPGEHEVEN HOOFD HET BEKERTONEEL

KVO heeft in de halve finale niet voor een mirakel kunnen zorgen. Nog voor de rust legde Antwerp via twee stilstaande fases de wedstrijd in een beslissende plooi.

Antwerp drukte KVO meteen met de rug tegen doel maar onze jongens kwamen het openingskwartier zonder kleerscheuren door. Verder dan dat eerste kwartier ging het echter niet want Ilenikhena kon op hoekschop via de kluts van dichtbij binnen trappen: 1-0. Nog geen tien minuten liet KVO zich weer verschalken op een stilstaande fase, deze keer kon Van Den Bosch te vrij inkoppen: 2-0. Net daarvoor had Atanga wel een unieke mogelijkheid om te scoren maar zijn aflegger bereikte Berte niet. Voor de rust dreigde KVO nog eens voor Amade maar diens knal werd afgeblokt. Ilenikhena scoorde voor de rust bijna zijn tweede maar zijn poging ging naast.

In de tweede helft probeerde KVO met verse moed toch op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer. Dat resulteerde niet echt in concrete doelkansen en Antwerp beperkte zich tot de controle van het spel. In de slotfase zorgde Ilenikhena voor een (te) zwaar verdict door nog de 3-0 binnen te buffelen. Aan de overzijde zoefde een knal vab D’Arpino maar rakelings naast doel, een Oostendse eerredder ware verdiend geweest.

Het bekersprookje eindigt dus in de halve finale maar onze spelers kunnen terecht terugblikken op een mooi campagne. De 800 meegereisde supporters maakten er hoe dan ook een feestje van op de Bosuil.

Doelpunten: 15′ 1-0 (Ilenikhena), 25′ 2-0 (Van Den Bosch): 88′ 3-0 (Ilenikhena)
Gele kaarten: 62′ Dewaele, 81′ Perez
Scheidsrechter: Dhr. Lambrechts
Ploegsamenstellingen:
Royal Antwerp FC: Lammens, Wijndal, Yusuf, Ilenikhena, Ondrejka (68′ Ekkelenkamp) Janssens (74′ Udoh), Ejuke, Alderweireld (90′ Coulibaly)), Keita, Van Den Bosch, Bataille
Invallers: Butez, Matazo, Ekkelenkamp, Coulibaly, Corbanie, Udoh, Doumbia
KV Oostende: Gabriël, Decoene, Medley, Vinck, Laes (68′ Van Daele), Dewaele, Amade (68′ D’Arpino), Berte, Henderson (60′ D’Haese), Atanga (60′ Perez)
Invallers: Bossin, Basila, Van Daele, D’Arpino, Hartwig, Perez, D’Haese

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL