Alle NieuwsFLANKSPELER KOMT OVER VAN BARCELONA B

FLANKSPELER KOMT OVER VAN BARCELONA B

KVO heeft een nieuwe linksvoor te strikken: ‘Juanda’ Fuentes (20) komt over van Barcelona B en ondertekent een contract t/m 2026 + optie.

Juan David – kort, Juanda – Fuentes heeft een Spaanse vader en Colombiaanse moeder en maakte als jeugdspeler bij een lokale Spaanse club naam voor zichzelf door maar liefst 103 goals te scoren in één seizoen. Daardoor werd hij opgemerkt door het grote FC Barcelona waar hij zijn jeugdopleiding verderzette in ‘La Masia’, het befaamde jeugdcomplex van de Catalanen. Daar was hij een generatiegenoot van spelers als Fati en Gavi. De voorbije twee seizoenen speelde hij met Barca B in de UEFA Youth League, de jeugdige tegenhanger van de Champions League. In november 2021 hevelde Barca-trainer Xavi hem voor het eerst over naar de A-kern om er enkele trainingen mee te doen met het eerste elftal. Fuentes heeft de dubbele nationaliteit Colombiaans-Spaans maar speelt voor de nationale jeugdelftallen van Colombia.

Nils Vanneste: “Fuentes is een typisch product van Barcelona: snel, vinnig, goede voetjes. Hij speelt liefst vanop de linkerflank maar kan ook achter de spitsen uit de voeten. Zijn eerste buitenlandse ervaring zal natuurlijk een aanpassing vergen maar met zijn voetballende kwaliteiten moet hij ons toch meteen een aanvallend surplus kunnen geven.”

Onze nieuwe speler werd voorgesteld door onze partner ACEG, die dit seizoen met SPOQ op de shirts prijkt. Ze kregen daarbij de hulp van onze materiaalman Lucsje. Bekijk de video hieronder.

SPOQ | Single Platform Of Quality

Single – UNIEK: één platform voor verschillende diensten op het vlak van kwaliteit, veiligheid en milieu.
Check, boek en raadpleeg al je verslagen, attesten en dossiers via ons all-in-one serviceplatform. Gebruiksvriendelijk, snel en continu raadpleegbaar.

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL