Alle NieuwsINTERVIEW VD WEEK: GAUTHIER GANAYE

INTERVIEW VD WEEK: GAUTHIER GANAYE

Na zes opeenvolgende competitienederlagen bevindt onze club zich in woelig water. Executive President Gauthier Ganaye predikt kalmte en wil enkele actuele onderwerpen aansnijden.

Nul op achttien en een zeventiende plaats, daar kun je toch niet mee tevreden zijn?
“Ik denk dat niemand binnen KVO daar tevreden mee kan en mag zijn, dat spreekt voor zich. We zijn allemaal sportmensen, we hebben een hekel aan verliezen en dit doet ons allemaal pijn. Maar we hebben de plicht en de verantwoordelijkheid om te blijven werken en verbeteren. Maar we mogen ook het kind niet met het badwater weggooien. Dat de resultaten er niet zijn, is een feit, maar we moeten de prestaties analyseren en begrijpen wáárom we verliezen en, nog belangrijker, hoe we dit kunnen oplossen. Eigenlijk spelen we het spel dat we voor ogen hebben, alleen volgen de resultaten niet. We verliezen de meeste van onze wedstrijden nipt en die matchen worden beslist door details: ballen die op paal en lat gaan, een doelpunt in de blessuretijd door concentratieverlies, een gemiste penalty, een onterecht toegekende strafschop, … Al die details zitten nu tegen en enkel winnen kan dat veranderen. We moeten de vastberadenheid hebben om de negatieve spiraal te stoppen en resultaten te halen.”

Je zegt dat we het spel spelen dat we voor ogen hebben, hoe bedoel je dat?
“Toen we kozen voor Dominik Thalhammer, kozen we voor een duidelijke spelidentiteit. We wilden weer aanknopen met het pressingvoetbal dat we eerder ook al speelden onder Alexander Blessin. Die identiteit is nu duidelijk terug te zien op het veld. Alle parameters tonen aan dat we erin slagen om die pressing te spelen, dat we voldoende kansen afdwingen, dat we de juiste fysieke data halen, … We spelen dus het spel dat we willen zien. Alleen volgen de resultaten op dit moment niet. Maar we zijn ervan overtuigd dat het pad dat we bewandelen het juiste is. Als we al die parameters blijven behouden en de details kunnen omslaan in ons voordeel, dan ben ik ervan overtuigd dat de resultaten volgen. Er zijn nog 36 punten te verdienen, dat is meer dan 1/3de van het totaal aantal wedstrijden, dat is veel hé. Laten we het stap voor stap bekijken, ons doel is om dit bloeden te stoppen en de volgende match te winnen.”

onze identiteit is terug te zien op het veld. enkel moeten we dit nu omzetten in resultaten.

Je behoudt dus het vertrouwen in Dominik Thalhammer?
“Honderd procent. Zoals ik zei, we verwachtten van hem dat hij onze ploeg een duidelijke smoel teruggaf, een identiteit die we wat verloren waren. En dat heeft hij gedaan. Ik ben ermee akkoord dat er op een gegeven moment ook een resultaat moet volgen maar met deze werkwijze ben ik er ook van overtuigd dat die zál volgen.”

Je haalde tot nu toe vier spelers bij. Mogen we in de laatste transferweek nog iets verwachten?
“Als we iemand kunnen halen die een directe meerwaarde betekent, graag. Maar ik haal ook niemand binnen om zomaar te tonen dat we een transfer doen. Van de vier spelers (Rodin, Dwomoh, Durdov en Arase) die we nu haalden, ben ik overtuigd dat ze een meerwaarde zijn of zullen worden. Rodin brengt nu al meer defensieve stabiliteit en leiderschap in de groep. Hij doet bovendien ook andere spelers beter spelen. Kijk, je mag ook niet vergeten dat we al pech hebben gehad met langdurige blessures: D’Arpino, McGeehan en Hornby die lange tijd out zijn, dat zijn niet van de minsten. D’Arpino is onze spelverdeler op het middenveld, McGeehan is een leider die de anderen kan meetrekken en Hornby is onze nummer één spits. Welke club kan dit zomaar opvangen? Wij hebben dat zo goed mogelijk proberen doen met de spelers die er al waren én met onze vier nieuwe spelers. Bovendien staan Hornby en McGeehan dicht bij hun terugkeer dus dan hebben we meteen meer opties.”

hornby en mcgeehan staan dicht bij een terugkeer, dat geeft ons meteen veel meer opties

Begrijp je de onvrede bij de supporters?
“Natuurlijk heb ik daar begrip voor. Voetbal is emotie hé en als je te vaak verliest, laaien die emoties op. Niet enkel bij de fans, ook bij mij. Ik accepteer dan ook de kritiek, dat hoort bij mijn job. Kijk, iedereen maakt fouten, ik ook. Maar ik doe mijn uiterste best om met de middelen die voorhanden zijn, deze club zo goed mogelijk te runnen en vooral in eerste klasse te houden. Vanaf nu is elke wedstrijd belangrijk, we moeten elk punt grijpen dat we kunnen. Veel mensen hebben ons al afgeschreven, laten we tonen hoe fout ze zijn. Niemand van ons geeft op, we zijn klaar om te vechten. Met z’n allen gaan we dit omdraaien.”

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL