Alle NieuwsINTERVIEW VD WEEK: KENNY ROCHA

INTERVIEW VD WEEK: KENNY ROCHA

Kenny Rocha Santos (21) kwam afgelopen zomer over van AS Nancy in de Franse Ligue 2 en heeft een contract tot 2025. Onze nummer 10 heeft intussen een vast stekje in de basiself veroverd. “Ik wil voor de nodige creativiteit zorgen”. Daarnaast verzamelde hij al zes caps voor de nationale ploeg van Kaapverdië.

Hoe heb jij je eerste maanden in Oostende beleefd?

Heel goed, Oostende is een aangename stad om te verblijven. Ik woon hier samen met mijn vriendin en dochter. Mijn familie komt ook regelmatig op bezoek. Mijn moeder woont in Parijs, dus het is niet zo ver.

Onze club staat gekend voor fysiek voetbal in combinatie met pressing. Was het aanpassen voor je?

Toen ik hier aankwam, wist ik waarvoor deze club staat. Bovendien speelden we in Nancy een soortgelijk voetbal. Het is belangrijk om op fysiek vlak 100% fit te zijn. De trainingen zijn zwaar, maar dat is nodig. Daardoor kunnen we onze pressing 90 minuten volhouden.

Het seizoen is nog niet lang bezig, maar met acht basisplaatsen en twee assists kan je best tevreden zijn toch?

(lacht) Nu nog een goal scoren hé! Nee, ik krijg ook genoeg voldoening door een assist te geven. Dat goaltje komt dan wel vanzelf. Ik ben over het algemeen tevreden met mijn seizoensstart. Naast het team zo goed mogelijk helpen, is het mijn taak om voor de nodige creativiteit te zorgen op het middenveld en met passes te strooien. De stilstaande fases zijn ook voor mij, samen met Maxime D’Arpino. Vóór de wedstrijd spelen we soms het spelletje ‘blad, steen, schaar’ om te beslissen wie een vrije trap voor zijn rekening neemt (lacht).

Zondag is er de wedstrijd tegen Anderlecht. Geloof je in de drie punten?

Zeker, met de juiste mentaliteit kunnen we de partij winnen. Anderlecht is natuurlijk een grote club met een rijke historie in België. We zullen heel de wedstrijd over de juiste focus moeten beschikken. Daarnaast moeten we rekening houden met hun aanvallers. Ze combineren snelheid met een goede techniek, ik denk bijvoorbeeld aan iemand als El Hadj.

Je hebt ondertussen al zes caps met Kaapverdië. Hoe verloopt je avontuur met de nationale ploeg?

Goed, ik ben trots dat ik mijn land mag vertegenwoordigen. De laatste twee wedstrijden waren wel wat minder. We konden beide duels niet winnen en in de laatste wedstrijd tegen Nigeria maakte ik een owngoal. Maar over twee weken spelen we tegen Liberia en is het tijd om mij te herpakken. Maar eerst nog de focus op de twee komende duels tegen Anderlecht en STVV.

Geef een reactie

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL