Alle NieuwsJPL – SPEELDAG 1: RSC ANDERLECHT – KV OOSTENDE 2 – 0

JPL – SPEELDAG 1: RSC ANDERLECHT – KV OOSTENDE 2 – 0

Voor de opener van het seizoen diende Vanderhaeghe te sleutelen aan zijn elftal. Capon, Dewaele en Bätzner haakten voor de uitwedstrijd tegen de titelkandidaat uit Brussel geblesseerd af. Anderzijds debuteerde bij de Kustboys de jonge Musayev.
De eerste kans van de partij was voor de thuisploeg maar Refaelov trapte na een pass van Verschaeren de bal voorlangs. De Kustboys deden goed mee met schoten van Katelaris, Sakamato en Ambrose. Net over het halfuur counterde de Kustboys goed maar de voorzet van Atanga vond Ambrose net niet. Het eerste doelpunt van de thuisploeg viel enigszins uit de lucht na een afgeslagen hoekschop. De klaarkijkende Trebel vond Ashimeru en die trapte vanuit een scherpe hoek de Brusselaars op voorsprong (1-0). Kort voor de rust ontsnapten de Kustboys aan een dubbele achterstand wanneer de thuisploeg snel counterde, gelukkig voor Oostende werd de omschakeling slecht uitgespeeld.
De eerste halve poging na de rust was voor de thuisploeg maar Hoedt kopte een vrije trap van Refaelov hoog over. Het duo Verschaeren Esposito rolde de Oostendse defensie op maar de bal werd in laatste instantie ontzet. Vanderhaeghe stuurde op het uur D’Haese en Albanese de wei in met als doel om voor meer dreiging te zorgen. Albanese loodste Berte voor doel maar de jonge Oostendenaar kraakte zijn schot. Albanese werd door Debast van de sokken gelopen in de zestien maar de spelleiding zag er geen graten in. De ijverige Albanese kreeg op voorzet van de alomtegenwoordige Sakamoto een unieke mogelijkheid maar hij kreeg zijn voet niet tegen de bal. In plaats van de gelijkmaker viel het doelpunt aan de overkant. De ingevallen Silva zorgde voor het geruststellende tweede thuisdoelpunt nadat hij met een overhoekse trap Hubert kansloos liet (2-0). In het absolute slot van de partij kreeg Katelaris het 2de geel karton te zien waardoor onze Cyprioot voortijdig de kleedkamer mocht gaan opzoeken.
De Kustboys verliezen de eerste wedstrijd van seizoen. Volgende zaterdag wacht reeds KV Mechelen

Doelpunten:38′ 1-0 (Ashimeru), 88′ 2-0 (Silva)
Gele kaarten: 13′ Katelaris, 31′ Musayev, 50′ Ndicka, 90’+1′ Katelaris
Rode kaarten: 90’+1′ Katelaris
Scheidsrechter: Dhr. Boucaut Alexandre
Ploegsamenstellingen:
RSC Anderlecht: Van Crombrugge, Debast, Hoedt, Delcroix, Amuzu, Abdulrazak, Trebel, Ashimeru (74′ Olsson), Verschaeren, Refaelov (65′ Raman), Esposito (80′ Silva)
Invallers: Verbruggen, Coosemans, Ait El Hadj, Olsson, Raman, Sadiki, Arnstad, Angulo, SIlva
KV Oostende: Hubert, Medley, Tanghe, Katelaris, Ndicka (62′ Albanese), Atanga (62′ D’Haese), Amade, Rocha, (83′ Gueye) Musayev (65′ Berte), Sakamoto, Ambrose
Invallers: Badu, Osifo, D’Haese, ALbanese, Koziello, Berte, Gueye

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL