Alle NieuwsJUPILER PRO LEAGUE – SPEELDAG 11: RFC SERAING – KV OOSTENDE 1 – 1

JUPILER PRO LEAGUE – SPEELDAG 11: RFC SERAING – KV OOSTENDE 1 – 1

Voor de belangrijke uitwedstrijd tegen Seraing voerde Vanderhaeghe 3 wissels door. Katelaris, Albanese en Ndicka kregen een basisplaats. Hornby, Sakamoto en D’Haese verdwenen uit de ploeg. Bij de thuisploeg was het ontbreken van doelman Dietsch toch een opvallend gegeven.

De eerste kans van de partij was voor de thuisploeg. Na een fout van Tanghe plaatste Bernier een vrije trap op het dak van het Oostendse doel. De Kustboys reageerden met een voorzet welke over het doel getikt werd door doelman Galje. Aan de overkant ontsnapte Marius en die vloerde Hubert. Gelukkig voor de Kustboys werd het doelpunt terecht voor buitenspel afgekeurd. De eerste echte dubbele kans was voor de thuisploeg. Na een combinatie vond Mansoni geen opening, waarna Bernier op Urhoghide besloot. De volgende kans was opnieuw voor de thuisploeg maar Marius trapte alleen voor Hubert naast. Aan de overzijde kon Ambrose net niet besluiten waarna Albanese vanop 11 meter naast trapte. Gepingel leidde tot balverlies maar Marius verknoeide de kans opnieuw. In het absolute slot kreeg de Kustboys geen strafschop na tussenkomst van de VAR. In de fase voorafgaande op de fout bleek Ambrose buitenspel te staan.

Het tweede wedstrijdgedeelte begon dramatisch voor de Kustboys. Na een fout van Urhoghide in de zestien trapte Marius de elfmeter voorbij een kansloze Hubert (1-0). De thuisploeg kreeg onmiddellijk daarop de kans op een dubbele voorsprong maar Mansoni trapte voorlangs. Net over het halfuur gooide Vanderhaeghe zijn aanvallende troeven op tafel. Albanese en Tanghe werden gewisseld voor Berte en Boonen. De ingevallen Berte zorgde voor een belangrijke fase in de wedstrijd wanneer hij neergehaald werd door Sylla, die onmiddellijk mocht gaan douchen. De hieruit volgende vrije trap van Hornby ging via een thuisverdediger in hoekschop. Een voorzet van Hornby verdween via een thuisverdediger tegen de buitenkant van de paal. In de toegevoegde tijd zorgden de invallers voor de gelijkmaker. Boonen vond Medley in de tweede zone en die kopte de bal snoeihard binnen (1-1). De Kustboys gingen in de resterende tijd nog op zoek naar de winnende treffer maar de stand bleef ongewijzigd.

Doelpunten: 53′ 1-0 (Marius, strafschop), 91′ 1-1 (Medley)
Gele kaarten: 28′ Ambrose, 35′ Cachbach
Rode kaarten: 68′ Sylla
Scheidsrechter: Dhr. Arthur Denil
Ploegsamenstellingen:
RFC Seraing: Galje, Sambu (90′ Conceicao), Tremoulet, Mbow, Sylla, Poaty, (79′ Abanda) Sissoko, Lahssani, Cachbach (79′ Mvoué), Bernier (70′ Opare), Marius
Invallers: Vagner, Elisor, Mvoué, Abanda, Opare, Conceicao, Martin
KV Oostende: Hubert, Tanghe(66′ Boonen), Urhoghide, Katelaris, Capon, Ndicka (86′ Medley), Dewaele, McGeehan (86′ Wylin), Bätzner (46′ Hornby), Albanese (66′ Berte), Ambrose
Invallers: Phillips, Medley, Wylin, Amade, Boonen, Berte, Hornby

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL