Alle NieuwsJUPILER PRO LEAGUE – SPEELDAG 12: KV OOSTENDE – UNION SINT-GILLIS 1 – 6

JUPILER PRO LEAGUE – SPEELDAG 12: KV OOSTENDE – UNION SINT-GILLIS 1 – 6

Voor de moeilijke maar belangrijke thuiswedstrijd tegen Union kwamen Medley en Sakamoto aan de aftrap. Bij de bezoekers had Geraerts de luxe om spelers zoals een Adingra, Teuma, Boniface, Nieuwkoop en Kandouss rust te gunnen na een zware Europese midweekmatch.

De wedstrijd begon fel met een open doelkans voor Nilsson die net niet bij een voorzet van Lapoussin kon. De thuisploeg reageerde via een grondscherend schot van Ambrose, eenvoudig gepakt door Moris. De volgende kans was opnieuw voor Nilsson die zijn schot volledig kraakte. Het bezoekende doelpunt viel net voor het kwartier wanneer een volledig ongedekte Vanzeir Hubert met een overhoekse trap kansloos liet (0-1). De kustploeg had problemen met de hoge pressing van de bezoekers waardoor het moeilijk was om de bal in eigen rangen te houden. Vanderhaeghe schreeuwde zich schor maar dit had weinig resultaat. Net over het halfuur kon Vanzeir in twee tijden zijn tweede doelpunt van de avond voorbij een kansloze Hubert prikken (0-2). Net voordien liet Capon de kans onbenut om de Kustboys langszij te brengen. Met de rust in zicht diende de geblesseerde Hornby plaats te ruimen voor Berte die met zijn snelheid onmiddellijk voor dreiging zorgde.  Ambrose kwam voor de break nog dicht bij de aansluitingstreffer maar zijn schot verdween via een Brussels been in hoekschop.
De thuisploeg kwam gretig uit de kleedkamer met onmiddellijk een doelkans voor Capon die een terugvallende bal net over trapte. Aan de overkant probeerde Lazare het van ver maar zijn poging ging ver naast. De bezoekers diepten de score verder uit wanneer Sykes vanuit een scherpe hoek Hubert te grazen nam (0-3). De ploeg van Geraerts nam geen genoegen met deze score want de ingevallen Andingra pikte ook zijn goaltje mee (0-4). Net voor het vierde Brusselse doelpunt debuteerde bij de Kustboys de jonge Dapo Mebude. In de slotfase mocht Ambrose (1-4) met een knap doelpunt de spreekwoordelijke eer redden maar het laatste woord was voor Union met nog twee doelpunten via Boniface en Puertas (1-5 en 1-6).

Doelpunten: 11′ 0-1 (Vanzeir), 30′ 0-2 (Vanzeir), 63′ 0- 3 (Sykes), 78′ 0-4 (Adingra), 90′ 1-4 (Ambrose), 92′ 1-5 (Boniface), 93′ 1-6 (Puertas)
Gele kaarten: 52′ Van Der Heyden, 85′ Rodriguez
Scheidsrechter: Dhr. Boucaut
Ploegsamenstellingen:
KV Oostende: Hubert, Capon (62′ Boonen), Medley, Urhoghide, Katelaris (76′ Osifo), McGeehan, (76′ Mebude) Amade, Sakamoto, Ndicka (62′ Wylin), Ambrose, Hornby (40′ Berte)
Invallers: Phillips, Osifo, Wylin, Boonen, Albanese, Mebude, Berte, Bätzner
Union Sint-Gillis: Moris, Rodriquez, Lazare, Vanzeir (74′ Adingra), Burgess, François (66′ Nieuwkoop), Lynen (81′ Puertas), Sykes, Nilsson (46′ Boniface), Van Der Heyden (66′ Kandouss), Lapoussin
Invallers: Pirard, Nieuwkoop, Boniface, Teuma, Adingra, Puertas, Kandouss

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL