Alle NieuwsJUPILER PRO LEAGUE – SPEELDAG 8: KV OOSTENDE – KAS EUPEN 1 – 0

JUPILER PRO LEAGUE – SPEELDAG 8: KV OOSTENDE – KAS EUPEN 1 – 0

Bij de thuisploeg ontbrak de geblesseerde Katelaris. Onze Cyprioot werd vervangen door Medley terwijl Dewaele een basisplaats kreeg ten nadele van Amade. Bij de bezoekers debuteerde de Senegalese aanvaller Soumano en begon prijsschutter Prevljak na een blessure op de bank.
De eerste noemenswaardige doelpoging van de partij was een vrije trap van Peeters in de handen van Hubert. De thuisploeg reageerde onmiddellijk met een voor buitenspel afgevlagde doorbraak van Hornby. Op pass van Albanese verscheen Bätzner alleen voor de doelman maar hij besloot op zijn landgenoot. Op het kwartier kregen de Panda’s een niet te missen kans na slecht uitverdedigen maar Soumano slaagde voor een open doelmond er nog in om via een Oostends been de bal naast te trappen. Aan de overkant kopte de kleine Sakamoto een voorzet van Albanese hoog over. Net over het halfuur werd een doelpunt van Ambrose na tussenkomst van de VAR voor buitenspel afgekeurd. Albanese strooide op zijn flank met een aantal gave voorzetten maar voor doel was er niemand om die te binnen te trappen.

Storck bracht met Magnée een nieuwe kracht op de mat terwijl Vanderhaeghe met dezelfde elf aan de 2de helft begon. Net als in de eerste helft was het Eupen dat de debatten opende met een afzwaaier van Nuhu. Echter, het doelpunt van aan de overkant. Hornby knalde op de doelman waarna Bätzner de terugvallende bal netjes in de hoek schoof (1-0). De Kustboys roken bloed en drukten door. Ambrose wrong zich door de defensie maar besloot op de doelman. Op het ogenblik dat Tanghe en co het zaakje onder controle leken te hebben kreeg Albanese een tweede gele karton te zien. De bezoekers schakelden een tandje hoger en drukten de Kustboys terug. Een schot van Peeters ging gevaarlijk richting de kruising maar een Oostends lichaamsdeel verhinderde verdere onheil. In de slotfase drukten de Panda’s maar de beste kans was nog voor de thuisploeg. Moser ranselde een vrije trap van Bätzner uit zijn winkelhaak.

Doelpunten: 51 1-0 (Bätzner)
Gele Kaarten: 23′ Albanese, 44′ Davidson, 56′ Albanese, 85′ Deom, 85′ Medley, 88′ Wakaso, 93′ Sakamoto
Rode kaarten: 56′ Albanese
Scheidsrechter: Dhr. Verboomen
Ploegsamenstellingen:
KV Oostende: Hubert, Medley, Urhoghide, Sakamoto, Rocha, Dewaele (84′ Amade), Bätzner (90′ Atanga), Albanese, Ambrose (84′ Berte), Hornby (61′ D’Haese)
Invallers: Phillips, Osifo, Ndicka, Amade, Atanga, D’Haese, Berte
KAS Eupen: Moser, Van Genechten (46′ Magnée), Davidson (84’Deom), Jeggo (61’Prevljak), Nuhu, Peeters, Charles-Cook (84′ N’Dri), Soumano (75′ Gassama), Wakaso, Paeshuyse, Lambert
Invallers: Nurredeen Prevljak, N’Dri, Déom, Magnée, Kral, Gassama

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL