Alle NieuwsMASSIMO DECOENE ALSNOG 1 WEDSTRIJD GESCHORST NA BEROEP BONDSPARKET

MASSIMO DECOENE ALSNOG 1 WEDSTRIJD GESCHORST NA BEROEP BONDSPARKET

Na beroep van het Bondsparket heeft het Disciplinair Comité van de Belgische Voetbalbond (KBVB) toch beslist om Massimo Decoene één wedstrijd te schorsen. Dat betekent dat hij zondag niet meespeelt tegen Patro Eisden.

Massimo Decoene kreeg tijdens Seraing-KVO na 14 minuten een rode kaart nadat hij de doorgebroken Fall (zeer licht) raakte. Het Bondsparket vroeg hiervoor één wedstrijd effectieve schorsing + een herroeping van zijn schorsing met uitstel naar aanleiding van zijn rode kaart tegen Club NXT. Dat zou betekenen dat Massimo twee wedstrijden zou geschorst zijn.

Het Disciplinair Comité van de KBVB oordeelde echter op 5 april dat de uitsluiting voldoende was. Het Bondsparket tekende echter op 7 april beroep aan tegen deze beslissing en op 10 april werd uiteindelijk beslist om Massimo Decoene zijn voorwaardelijke schorsingsdag van tegen Club NXT toch om te zetten in één speeldag effectieve schorsing. Die schorsing moet hij zondag aanstaande uitzitten tegen Patro Eisden.

Bij KV Oostende betreuren wij deze beslissing omwille van volgende redenen:

– De bestraffing met een rode kaart was al een heel zwaar verdict. Het contact was namelijk zeer miniem en niet intentioneel. Bovendien kwam de aanvaller niet alleen recht voor de doelman. De lijnrechter vlagde zelfs niet in deze fase.

– Massimo incasseerde deze kaart al in het openingskwartier en miste zo maar liefst al 81 minuten van de wedstrijd. Een cruciale wedstrijd bovendien tegen een rechtstreekse concurrent.

– De fysieke integriteit van de tegenstander werd nooit in gevaar gebracht. In de wedstrijd tussen KVO en SK Beveren daarentegen wordt KVO-speler Juanda Fuentes van het veld getrapt door verdediger Goncalves. De scheidsrechters zagen dit niet vermits de bal niet in de buurt was. De reviewcommissie eiste toen twee wedstrijden schorsing maar dat werd teruggeschroefd naar één. Fuentes werd dus van het veld getrapt (de fysieke integriteit werd dus in gevaar gebracht) en is vijf weken na datum nog steeds out. Beveren-speler Goncalves kwam er vanaf met één speeldag schorsing én zonder rode kaart. In verhouding tot de sanctie voor Massimo Decoene (rood na 14 minuten + één effectieve schorsingsdag) dus een lichte straf.

– Ook de rode kaart tegen Club NXT was al zeer licht te noemen. De vierde official gaf toen zelfs mee dat het volgens hem geen overtreding betrof. Toch wordt op basis van die rode kaart en de bijhorende voorwaardelijke schorsing nu beslist om Massimo effectief te schorsen.

Ondanks deze nieuwe tegenslag blijven wij verder strijden om onze club sportief én extrasportief naar veiliger wateren te loodsen. Ook zonder de geschorsten Massimo Decoene en Jonas Vinck zullen we er alles aan doen om punten te sprokkelen in Eisden.

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL