Alle NieuwsSAKAMOTO NAAR COVENTRY CITY

SAKAMOTO NAAR COVENTRY CITY

Tatsuhiro Sakamoto (26) trekt na 1,5 seizoen de Oostendse deur achter zich dicht. Hij verhuist naar Championship-ploeg Coventry City, dat promotie naar de Premier League beoogt.

Tatsuhiro Sakamoto belandde in januari 2022 bij KVO, dat hem weghaalde uit zijn thuisland Japan. Hij werd hier al snel een sterkhouder en viel op door zijn tomeloze inzet, snelheid, creativiteit en polyvalentie. Afgelopen seizoen werd hij door de fans nog bekroond met de ‘Puis/Verbiest Trofee’ als meest verdienstelijke speler. Na de degradatie was hij dan ook begeerd op de transfermarkt.

Nils Vanneste: “We moeten daarin eerlijk zijn, Tatsu hier houden ging altijd moeilijk zijn. De speler zelf wou graag op een hoger niveau spelen en met zijn kwaliteiten verdient hij dat ook wel. Maar ook hier gaven wij niet zomaar toe aan het eerste het beste bod. Enkele weken geleden waren er aanbiedingen van enkele binnen- én buitenlandse clubs maar die waren zwaar ontoereikend. Met Coventry City hebben we wel een deal gemaakt die een win-win is voor alle partijen. Als Sakamoto en zijn nieuwe club goed presteren, kan die deal ook nog oplopen. We wensen hem er in elk geval heel veel succes toe.”

Sakamoto vertrok al met Coventry op zomerstage maar kon er pas meetrainen van zodra alle transferdocumenten opgesteld waren. Dat is nu dus het geval.

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL