Alle NieuwsSELECTIE EN VOORBESCHOUWING: KV OOSTENDE – BEERSCHOT

SELECTIE EN VOORBESCHOUWING: KV OOSTENDE – BEERSCHOT

Selectie (20): Bossin, Gabriël, Medley, Basila, Vinck, Decoene, Wylin, Laes, Van Daele, Amade, Dewaele, Omolo, D’Haese, Henderson, Atanga, Musayev, Avoki, Berte, Hartwig, Perez.
Geblesseerd (4): Koziello, Mebude, D’Arpino, Fuentes

Voorbeschouwing:
Met nog 3 wedstrijden te gaan worden boven- en onderaan het klassement gaandeweg de ‘prijzen‘ uitgedeeld. Beerschot heeft de titel binnen handbereik, terwijl onderaan het klassement het voor KVO money-time is om zich van het behoud te verzekeren.

In functie van dat behoud en de titel spelen KVO en Beerschot zondag onderling een belangrijke wedstrijd. Beerschot kan kampioen spelen als Lommel zaterdag punten laat liggen tegen Seraing – wat dan weer nefast zou zijn voor KVO – en Dender en Deinze onderling gelijkspelen. Als enkel aan die laatste voorwaarde wordt voldaan, kan Beerschot ook al de rechtstreekse promotie pakken. KVO kan dan weer een uitstekende zaak doen als Lommel de volle buit pakt tegen Seraing.

De heenwedstrijd eindigde op 1-1 nadat KVO – vooral in de eerste helft – een sterke partij speelde maar met de kansen morste. Ook een strafschop ging toen de mist in.

Vorige wedstrijd:
Afgelopen weekend won Beerschot met de kleinste score van Jong Genk (1-0). Het enige doelpunt van de partij werd kort voor de rust gescoord door Weymans. In de blessuretijd werd een Genkse goal nog afgekeurd na zeer nipt buitenspel.

Coach en oud-voetballer Dirk Kuijt speelde in een 3-4-3 tegen de Genkenaars: Matijas, Abdullahi, Matthys, Tshimanga, Weymans, Sanusi, Cagro, Nzita, Reyners, Wright-Phillips en Verlinden. Bikien, Huiberts, Michez en Keita vielen in.

Opmerkingen:
– De opdracht voor onze Kustboys wordt niet eenvoudig want de Ratten hebben een zeer sterke uitreputatie. Van de 13 gespeelde uitwedstrijden won het er 9, speelde 1 maal gelijk en verloor slechts 3 partijen.

Spelleiding:
Scheidsrechter: Dhr. Kevin Van Damme
Assistenten: Dhr. De Weirdt Jo en Dhr. Borms Kris
4de official: Dhr. Willems Laurent

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL