Alle NieuwsLIERSE KEMPENZONEN – KV OOSTENDE 1-2

LIERSE KEMPENZONEN – KV OOSTENDE 1-2

KVO boekt een verdiende en heel belangrijke zege op het Lisp. Zo komen we (voorlopig) uit de degradatiezone.

In de eerste helft was het KVO dat de wet dicteerde, al leverde dat in het eerste gedeelte niet echt noemenswaardige kansen op. Tot Atanga, al dan niet binnen het strafschopgebied, werd gehaakt en Berte mocht aanleggen vanop elf meter. Het penaltyspook doemde echter opnieuw op want Berte zag zijn poging gestuit. Gelukkig was Brent Laes attent op de terugvallende bal en knalde hij hard binnen: 0-1.
Kort voor de rust claimden onze jongens een tweede penalty toen Wylin werd aangelopen maar deze keer ging de bal niet op de stip. Kort voor de rust kwam Lierse nog even piepen maar de bal belandde twee keer in het zijnet.

Vroeg in de tweede helft ging ex-KVO’er Nkaka gruwelijk de mist in waardoor Berte alleen op doel ging. Hij omspeelde de doelman maar besloot op een leeg doel naast. Het was echter uitstel van executie voor de thuisploeg. Een veelbelovende aanval leek te stokken bij Atanga en Berte maar Dewaele pikte de bal op en die legde het leer op een presenteerblaadje voor Henderson die aan de tweede paal binnentrapte: 0-2.
Lang kon KVO niet profiteren van die dubbele voorsprong want vijf minuten zorgde Poelmans met een puntertje voor de 1-2.
De thuisploeg ging nu op zoek naar de gelijkmaker maar de sterke Oostendse defensie, met Decoene als centrale pion, gaf geen krimp. KVO loerde op de tegenaanval en Dewaele krulde de bal maar net naast de kooi van Teunckens. In de slotfase was het nog even puffen en zweten maar onze jongens speelden het knap uit: 1-2, een zeer belangrijke zege waardoor we weer opschuiven in de stand.

Opstelling: Bossin, Laes (46′ D’Haese), Medley, Vinck, Decoene, Wylin, Dewaele, D’Arpino (70′ Amade), Henderson (70′ Perez), Atanga (75′ Musayev), Berte.
Doelpunten: 29′ Laes 0-1, 53′ Henderson 0-2, 57′ Poelmans 1-2

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL