Alle NieuwsSELECTIE EN VOORBESCHOUWING: SINT-TRUIDEN – KV OOSTENDE

SELECTIE EN VOORBESCHOUWING: SINT-TRUIDEN – KV OOSTENDE

Selectie (21): Hubert, Phillips, Schelfhout, Tanghe, Capon, Rodin, Medley, Wylin, Ndicka, D’Haese, Arase, Dewaele, McGeehan, D’Arpino, Sakamoto, Bätzner, Ambrose, Atanga, Hornby, Berte, Durdov.
Geblesseerd: Barac (hamstring), Katelaris (knie), Rocha (quadriceps), Dwomoh (knie), Musayev (rib)
Geschorst: Urhoghide (1/2)
Niet geselecteerd (): Badu, Osifo, Amade, Boonen, Mebude.
Opmerkingen: Barac liep een nieuwe spierblessure op. Zijn seizoen zit er wellicht op. Morgen vallen nog drie spelers af.

Voorbeschouwing:
De Kustboys reizen zondagavond richting de provincie Limburg waar in het Daio Wasabi Stayen Stadium, Sint-Truiden VV partij wordt gegeven. Om de kansen op het behoud gaaf te houden, is een driepunter een absolute noodzaak. Onze komende tegenstander prijkt met 39 punten op een 12de plaats en is vooral thuis een te duchten tegenstander.

Vorige wedstrijd:
Op de vorige speeldag verloren de Kanaries in extremis met 2-1 van Union. Via de onvermijdelijke Bruno openden de Truienaars de score en behielden die voorsprong tot diep in de wedstrijd. Teuma bracht met nog een kwartier te spelen de Brusselaars langszij waarna Puertas met een doelpunt in de absolute slotfase ervoor zorgde dat de punten in het Joseph Marienstadion bleven.
Hollerbach bracht tegen Union de volgende ploeg tussen de lijnen: Schmidt, Hashioka, Teixeira, Bocat, Konaté, Smets, Bauer, Boya, Hayashi, Okazaki en Bruno. Koita en Hara vielen in.

Spelersnieuws:
– STVV-coach Bernd Hollerbach is voor de partij tegen KVO geschorst. Hij wordt vervangen door Markus Pflanz, voormalig assistent van Blessin, maar ook ad-interim coach van de Kustboys.
– Wegens een schorsing zal Mory Konaté er tegen KVO niet bijlopen.
– Hollerbach kon tegen Union niet rekenen op de geblesseerden Fabinho en Leistner.
– In onderling overleg werd onlangs het contract met doelman Kenny Steppe ontbonden.
– Absolute topschutter van het team is Gianni Bruno, die na 31 wedstrijden reeds 15 doelpunten gescoord heeft, op ruime afstand gevolgd door de Japanner Daichi Hayashi met 7 goals.

Opmerkelijk:
– KVO won nog maar één keer in de clubgeschiedenis op STVV en dat na de eerste onderlinge ontmoeting ooit. In 1992-1993 werd het 0-3 na goals van Bonomi, Couvreur en Desmit. De veertien wedstrijden erna kon KVO nooit meer winnen op Staaien.

Spelleiding:
Scheidsrechter: Dhr. Wesli De Cremer
Assistenten: Dhr. Lennert Jans en Dhr. Nicolas Maszowez
4de official: Dhr. Quentin Pirard
VAR: Dhr. Alexandre Boucaut

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL