Alle NieuwsCHALLENGER PRO LEAGUE – KV OOSTENDE – CLUB NXT 1 – 4

CHALLENGER PRO LEAGUE – KV OOSTENDE – CLUB NXT 1 – 4

De thuisploeg begon voortvarend aan de partij met onmiddellijk een knal op de lat na een teruglegger van Berte. De thuisploeg duwde de bruggelingen terug wat leidde tot balverlies. Berte kon met de bal aan de haal gaan maar er was niemand gevolgd om de voorzet binnen te tikken. Dewaele kreeg een enorme kopkans maar Bursik ranselde de lage kopbal uit zijn hoek. Oostende domineerde het eerste kwartier en schiep tal kansen maar het vizier stond nog niet op op scherp terwijl de bezoekers speculeerden op een zeldzame tegenstoot. Net over kwartier knalde De Smet vanop de rand net naast de kooi van Bossin. Perez zette Bursik aan het werk maar de goalie kende geen problemen met zijn schot. De bezoekers kwamen tegen de gang van het spel bijna op voorsprong wanneer Bossin een schitterende redding in huis had op een schicht van Salah. Pirard trok net over het halfuur rood voor Decoene wanneer De Smet neerging toen die richting het thuisdoel draaide. De hieruit volgende vrijetrap eindigde in een stevige Oostendse muur. Het waren de kustboys die voor de rust nog dicht bij een openingstreffer kwamen maar Berte trapte net voorlangs.

Coach Shoffner zorgde voor een wissel tijdens de rust. D’Haese bleef in de kleedkamervoor Basila, een extra verdediger. De numerieke meerderheid werd vlug in een Brugs doelpunt omgezet wanneer Seys een voorzet voorbij een kansloze Bossin knalde (0-1). De bezoekers verdubbelden vrijwel onmiddellijk de voorsprong wanneer er onnodig balverlies geleden werd in eigen defensie. De Smet nam het cadeautje in dank aan en plaatste de bal overhoeks voorbij onze doelman (0-2). De afstraffing werd groter wanneer een volledig vrijstaande Et-Taibi één van zijn gemakkelijkste doelpunten kon scoren (0-3). Net over het uur viel Albanese in na een lange periode van inactiviteit. Zijn 2de baltoets was meesterlijk want hij lobde van heel ver Bursik (1-3). De thuisploeg ging naarstig op zoek naar de aansluitingstreffer maar werd koud gepakt wanneer Salah Homma voor doel vond (1-4). Faraas kwam dicht bij een vijfde Brugse goal maar zijn poging scheerde de Oostendse deklat, waarna scheidsrechter Pirard een einde maakte aan de partij.

Doelpunten: 52′ 0-1 (Seys), 55′ 0-2 (De Smet), 59′ 0-3 (Et-Taibi), 68′ 1-3 (Albanese), 75′ 1-4 (Homma)
Rode kaarten: 37′ Decoene
Scheidsrechter: Dhr. Pirard
Ploegsamenstellingen:
KV Oostende: Bossin, Vinck, Medley (63′ Fuentes), Laes, Perez (63′ Albanese), Dewaele (82′ Hartwig), Decoene, Amade (76′ D’Arpino), D’Haese (46′ Basila), Wylin, Berte
Invallers: Gabriël, Basila, D’Arpino, Fuentes, Musayev, Van Daele, Hartwig, Atanga, Albanese
Club NXT: Bursik, Willems, Seys, De Smet Liam, Granados, Salah, De Smet Lenn, Et-Taibi Goemaere, Homma
Invallers: De Corte, Faraas, Simba, Audoor, Furo, Deuwel, Pedro Da Silva

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL