Alle NieuwsCHALLENGER PRO LEAGUE – SPEELDAG 18: FRANCS BORAINS – KV OOSTENDE 0-2

CHALLENGER PRO LEAGUE – SPEELDAG 18: FRANCS BORAINS – KV OOSTENDE 0-2

Het eerste halve kansje van de partij was voor Van Daele maar hij kwam een voetlengte tekort om de bal binnen te schuiven. Op het kwartier probeerde Musayev het van ver maar zijn poging verdween hoog over het doel van Saussez. Bossin werd als eerste goalie aan het werk gezet wanneer hij een schuiver van Kadiri uit zijn hoek ranselde. Het eerste halfuur was voor een hoog storende thuisploeg zonder echt gevaarlijk te zijn. De bezoekers hadden het vooral moeilijk om de bal in eigen rangen te houden maar konden met een brilscore gaan rusten.
De kustboys begonnen het gretigst aan het tweede wedstrijdgedeelte. De ijverige Wylin verstuurde een splijtende voorzet richting het thuisdoel maar niemand was gevolgd om binnen te tikken. Aan de overkant werd Dailly net voor hij gevaarlijk kon zijn, teruggefloten voor buitenspel. Een vrijetrap van Henderson verdween in het zijnet. De thuisploeg reageerde via Dailly maar zij kopbal ging naast de verste paal buiten. Net voor het uur werd Saussez voor het eerst aan het werk gezet door Amade, die vanop de rand van de zestien pal op de doelman besloot. Bossin behoedde de kustboys tweemaal van een achterstand. Eerst tikte hij een kopbal van Kadiri over de lat waarna hij een schot van Massolin onschadelijk maakte. De kustboys sloegen met nog 10′ minuten te gaan genadeloos toe. Op voorzet van Berte devieerde de ingevallen Perez de bal achter het steunbeen voorbij een aan de grond genagelde Saussez (0-1). Perez was even later opnieuw bepalend wanneer hij Wylin richting Saussez stuurde. De jonge Oostendenaar schoof de bal rustig door de benen van de doelman in het lege doel (0-2). Een slotoffensief van de thuisploeg kwam er niet meer waardoor onze jongens een zeer belangrijke driepunter pakten in de Borinagestreek.

Doelpunten: 81′ 0-1 (Perez), 83′ 0-2 (Wylin)
Gele kaarten: 43′ Itrak, 45′ Henderson, 46′ Francotte, 90’+2′ Guirassy
Scheidsrechter: Dhr. Vermeiren
Ploegsamenstellingen:
Francs Borains: Saussez, Itrak, Dailly (63′ Lavie), Healy, Mpati, Malungu, Francotte, Vandendriessche, Massolin (80′ Chaaby), Kadiri, Guirassy.
Invallers: Libertiaux, Gillekens, Tainmont, Chaaby, Curci, Donnez Romain, Walicki, Lavie, Obissa.
KV Oostende: Bossin, Vinck, Wylin, Medley, Van Daele (73’Laes), Decoene, Amade, Musayev (73′ Perez), Berte (91′ Hartwig), Henderson (80′ D’Arpino)
Invallers: Gabriël, D’Arpino, Perez, Avoki, Hartwig, Atanga, Maertens, Albanese, Laes.

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL