Alle NieuwsUPDATE DOOR VOORLOPIG BEWINDVOERDER

UPDATE DOOR VOORLOPIG BEWINDVOERDER

Het voorlopig bewindvoerdersschap van Werner Van Oosterwyck werd verlengd tot uiterlijk 3 juli. “Hopelijk valt er wel al eerder een oplossing uit de bus.”

Hoe verlopen intussen de gesprekken met potentiële overnemers?
“Er zijn op dit moment een vijftal interessante pistes. Wil dat zeggen dat we al dicht bij een akkoord staan? Nee, dat nu ook nog niet. Intussen zijn alle financiële cijfers van het voorbije boekjaar – dat op 30 juni werd afgesloten – in kaart gebracht, ook de jaarrekening werd intussen neergelegd. Nu zijn we nog bezig met het verwerken van de cijfers van na 30 juni. Natuurlijk ook niet onbelangrijk voor mogelijke overnemers. Omdat dit allemaal niet werd opgevolgd door de externe boekhouder, aangesteld door de Amerikanen, duurt dit veel langer dan ingeschat maar ik denk dat binnen de twee weken alles duidelijk moet zijn. Pas dan kunnen de concrete financiële gesprekken met mogelijke overnemers opstarten. Maar intussen zijn er wel al intensieve contacten met verscheidene partijen en de interesse is er zeker wel.”

Het sportieve aspect is natuurlijk ook niet onbelangrijk.
“Inderdaad, een potentiële overnemer wil natuurlijk snel duidelijkheid over het behoud in 1B. Normaal gezien stonden wij er op dat vlak ook niet zo slecht voor maar die zes punten in mindering doet ons natuurlijk pijn. Ik blijf er trouwens bij dat dit een straf is waarbij je niet de verantwoordelijken straft maar wel de spelers die daar niets mee te maken hebben. Soit, het is wat het is en ik ben ervan overtuigd dat we ons ook zonder die zes punten zullen redden. De wedstrijd tegen Club Luik was een offday, ook te wijten aan het zware programma en enkele afwezige spelers waardoor we niet konden roteren. Maar over de inzet van spelers en staf kunnen we niet klagen want van de laatste vijf wedstrijden wonnen we er drie en ging slechts eentje verloren. In moeilijke omstandigheden blijft deze kern ervoor strijden en dat kan ik enkel maar toejuichen. Vanavond zou een zege op Francs Borains natuurlijk welgekomen zijn.”

Intussen moesten we ook opnieuw verschijnen voor de licentiecommissie.
“Klopt, ook hier omdat de Amerikanen en het extern boekhoudkantoor geen opvolging gegeven hebben aan dossiers inzake Financial Fairplay en Leefbaarheid Belgisch Profvoetbal en omdat er betalingen niet zijn gebeurd. Uiteindelijk was de Licentiecommissie ontvankelijk voor onze argumentatie maar toch moeten we een boete van € 177.500 betalen en krijgen we volgend seizoen één punt in mindering in het klassement. Maar goed, wij kunnen ons verzoenen met deze sancties, al kan er wel worden bekeken of er in de toekomst verdere stappen kunnen worden ondernemen tegen de eindverantwoordelijken hiervoor. Maar laat ons eerst de dringende zaken oplossen.”

Het verleden blijft ons dus wel achtervolgen.
“Het was en is inderdaad een hele klus om dat verleden op te kuisen en gemaakte schulden zullen natuurlijk worden overgenomen door de overnemer. Op korte tijd hebben we echter al grote stappen gezet, zowel ten opzichte van de Licentiecommissie als bij de Bijzondere Belastingsinspectie en in het stadiondossier. Ik wil dan ook nog eens van de gelegenheid gebruik maken om alle betrokken partijen te bedanken. Dat zijn de vaste werknemers hier maar ook de boekhoudkantoren die met hart en ziel werken aan deze dossiers. Ook het stadsbestuur doet zijn duit in het zakje en de onderhandelingen met NV Oostende Stadion van Marc Coucke lopen ook goed. Iedereen is bereid om oplossingen te zoeken waarbij er een win-win situatie is voor alle partijen.”

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL