Alle NieuwsEUROPE PLAY-OFFS – SPEELDAG 2: KV MECHELEN – KV OOSTENDE 5 – 3

EUROPE PLAY-OFFS – SPEELDAG 2: KV MECHELEN – KV OOSTENDE 5 – 3

De thuisploeg scoorde vrij vlug via Druijf maar het doelpunt werd na tussenkomst van de VAR voor buitenspel afgekeurd. Het balbezit was in de aanvangsfase voor de bezoekers maar de kansen waren voor de thuisploeg.  Eerst was er het afgekeurd doelpunt en nadien week een schot van Storm af in hoekschop. Het doelpunt viel aan de overkant via de onvermijdelijke Sakala die zich netjes voorbij Peyre draaide en Thoelen met een grondscherend schot te grazen nam (0-1). De kustboys diepten de voorsprong verder uit wanneer Theate een hoekschop van D’Arpino voorbij Thoelen kopte (0-2)De aansluitingstreffer kwam er nadat Storm de bal door de benen van Hubert trapte (1-2).  Nauwelijks afgetrapt of de bordjes stonden opnieuw gelijk. Mrabti knalde een voorzet in de eerste zone voorbij Hubert (2-2). Kort voor de rust ontsnapte KVO aan een achterstand wanneer een doelpunt van Hairemans afgekeurd werd voor buitenspel . De kustboys reageerden fel maar Thoelen redde de pogingen van Sakala en Kvasina.

De thuisploeg begon gretig aan de tweede helft met een kans voor Mrabti die vanuit een scherpe hoek hoog over trapte.  Via een gevaarlijke voorzet van Hjulsager zorgde de Deen voor gevaar in de thuisdefensie. Na een tussenkomst van de VAR ontsnapten de kustboys aan een  strafschop.  De Mechelaars kwamen toch op voorsprong wanneer Storm zich vrij kapte en de bal voorbij een kansloze Hubert in doel trapte (3-2). De kustboys zochten naar de gelijkmaker, terwijl Malinwa kans na kans kreeg om de wedstrijd dood te maken. Echter, na een snelle Oostendse omschakeling knalde Hjulsager de gelijkmaker vanuit een scherpe hoek snoeihard voorbij Thoelen (3-3).  De gelijke stand bleef niet lang op het bord want de vrijstaande Vanlerberghe trapte de bal voorbij een verbouweerde Hubert in doel  (4-3).  In de absolute slotfase trapte de ingevallen  De Camargo de eindstand op het bord (5-3).