Alle NieuwsINTERVIEW GAUTHIER GANAYE

INTERVIEW GAUTHIER GANAYE

De ‘Transfer Deadline Day’ bracht ons geen nieuwe speler, maar dat betekent niet dat Gauthier Ganaye ontevreden is over de afgelopen transferperiode: “De kers op de taart kwam niet maar ik heb alle vertrouwen in deze groep.”

We zaten dicht bij de Turkse verdediger Tayyip Sanuc van Adana Demirspor. Wat ging er mis?

We volgen Tayyip al meer dan 6 maanden en onderhandelden al lang met zijn club. De speler was overtuigd van ons project en wou graag naar KVO komen, maar omgaan met zijn club was op zijn zachtst gezegd niet gemakkelijk. Wanneer mensen steeds van gedachten veranderen en steeds opnieuw willen onderhandelen, is het moeilijk om op tijd een deal over de streep te krijgen. We hadden kunnen besluiten om op het laatste moment een andere speler aan te trekken, bijvoorbeeld op huurbasis, maar we willen kwaliteit brengen in plaats van kwantiteit, dus uiteindelijk besloten we het vertrouwen te schenken aan onze huidige spelers.

Toch kijk je best tevreden terug op de transferperiode.

De tijd zal het leren natuurlijk, maar ja, ik ben tevreden met ons werk. Allereerst zijn we er voor het eerst in een paar jaar in geslaagd om stabiliteit op te bouwen. Zowel voor de technische staf, maar ook qua spelers. Aan het begin van de mercato wisten we welke posities we wilden versterken en dat hebben we gedaan. Eerst en vooral centrale verdedigers: met Urhoghide keerde een betrouwbare speler terug die onze manier van werken al kende. Hij was een van onze prioriteiten en dat is gelukt. Hij bewijst nu weer maar eens dat hij een sterke verdediger is. Met Katelaris hebben we een stevige verdediger binnengehaald die al heeft laten zien dat hij in onze eerste klasse zijn mannetje kan staan. De optie op Sakamoto werd gelicht, waardoor deze sleutelspeler nu definitief in handen is van KV Oostende. Met Hornby kregen we een spits die meteen impact heeft op ons spel en die ook zijn eerste doelpunt maakte. Dapo Mebude wordt een hot prospect voor de toekomst, maar ook een speler die met zijn snelheid nu al een extra aanwinst kan zijn. Doelman Phillips is een sterke concurrent voor Hubert en Sieben Dewaele is een veelbelovend jong Belgisch talent. We moeten ook de spelers noemen die onlangs hun contract bij ons hebben verlengd en ook de jonge spelers die tijdens het voorseizoen hard hebben gewerkt en werden beloond met een eerste profcontract.

urhoghide was onze prioriteit in de zomer en we zijn erin geslaagd om hem terug te halenOok Maxime D’Arpino moet nog terugkeren. Hij verlengde alvast zijn contract.

Ja en daar ben ik zeer blij mee. Max is de eerste speler met wie ik in 2020 contact heb opgenomen om naar KVO te komen en hij heeft sindsdien het goede voorbeeld gegeven en is een ongelooflijke soldaat voor de club. Toen hij geblesseerd raakte, was ik 5 minuten later bij hem in de kleedkamer om hem de steun van de club te laten voelen en hem te vertellen dat we hem niet in de steek zouden laten. We wachtten dan ook niet tot hij terug was om zijn contract te verlengen. Hij is nu al de beste aanwinst van de transferperiode van januari!

Max is nu al de beste aanwinst in de januari-transferperiode
Missen we zijn voetbalcapaciteiten op het middenveld?

“Als een speler met zijn kwaliteiten out is, mis je hem toch, dat is normaal. Zijn vermogen om tempo aan een spel te geven, het spel te versnellen of af en toe te vertragen, hij verliest ook zelden een bal. Je vervangt Maxime D’Arpino niet, je leert anders spelen zonder hem. We hadden misschien kunnen proberen een andere middenvelder te halen, maar we hebben al veel middenvelders, dus hebben we echt iemand anders nodig? Ik las hier en daar suggesties om Oostendenaar Birger Verstraete te nemen. Hij is zeker een sterke speler en iedereen zou hem graag in de ploeg hebben, behalve Antwerp blijkbaar. Maar wanneer wij spelers rekruteren, is het om een pad voor hun ontwikkeling te creëren en ze ondersteunen om te verbeteren op de langere termijn. Om nog maar te zwijgen over de financiële kant van de zaak … We respecteren strikt ons budget want we willen een gezonde club blijven. Hoe dan ook, ik heb vertrouwen in de spelers die hier nu zijn, er is genoeg kwaliteit. We spelen goed voetbal en missen wellicht gewoon een tikkeltje geluk. Nu moeten we de resultaten behalen.

We hebben moeite om doelpunten te maken. We kochten met Robinet een scorende spits maar die wordt eerst uitgeleend aan Nancy. Was het geen optie om hem meteen naar KVO te laten komen?

Ja, we hebben moeite om te scoren in de laatste paar wedstrijden, maar we creëren die kansen wel. We moeten meedogenlozer zijn. Dat komt wel, onze spelers hebben de kwaliteiten om te scoren.
Wat Robinet betreft, hij is een spits die zijn strepen al verdiend heeft maar weliswaar in de Franse derde klasse. Om dan meteen op hem te rekenen om onze aanval in de eerste divisie te leiden, is een grote stap en misschien een risico. De speler in kwestie wilde een toekomstbeeld hebben van een stap hoger en daarom stelden we deze route voor. Eerst bevestigen met Nancy en dan is de stap naar KVO wellicht mogelijk. Of hij maakt een overstap naar een andere club en daar profiteert KVO dan ook van. Ik begrijp dat dit voor de KVO-fans soms moeilijk te begrijpen is, maar zo werkt ‘multiclub ownership’. Mag ik je er ook aan herinneren dat Kenny Rocha nog niet zo lang geleden Nancy gratis verliet om zijn ontwikkeling bij KVO verder te zetten? Op 22-jarige leeftijd is hij een grote aanwinst voor onze club.

in het multi club ownership haalden we ook kenny rocha gratis naar kvo. hij is op jonge leeftijd al een enorme aanwinst.


Ook rondom de transfer van Biron was er heel wat te doen.

Inderdaad. Mensen praten graag over cijfers, zelfs als ze ze niet kennen. Ik ga het niet hebben over de cijfers die in de pers werden genoemd, maar ook hier was het de bedoeling dat Biron een sterk seizoen zou spelen in Nancy en dan ofwel naar KVO zou komen ofwel een lucratieve transfer zou maken. Het seizoen van Nancy viel echter tegen, wat niet altijd te voorzien is. Ik ben ervan overtuigd dat Biron dit seizoen een meerwaarde had kunnen zijn bij KVO, daarom begon hij ook de voorbereiding bij ons, maar het aanbod van RWDM konden we gewoon niet weigeren. Om welke bedragen het precies gaat, dat is interne keuken waar we verder niet over communiceren.

Makhtar Gueye sloot ook de deur achter zich

Makhtar is de afgelopen 2 seizoenen belangrijk voor ons geweest, zowel op het veld met zijn doelpunten als met zijn sterke persoonlijkheid. Na twee seizoenen was het in ieders belang dat hij zijn ontwikkeling in een andere omgeving voortzette. We zijn erin geslaagd een zeer goede deal te sluiten die het harde werk van veel mensen van de afgelopen twee jaar beloont om van hem de speler te maken die hij nu is. Het was belangrijk voor ons om zijn vervanger te hebben voor dat hij vertrok en die hebben we gevonden met Fraser Hornby. We hebben twee jaar geleden al geprobeerd hem bij KVO te krijgen en we zijn erg blij hem nu bij ons te hebben. We geloven in de synergie met onze andere spelers.

we wilden een vervanger klaar hebben voor makhtar en met hornby is dat perfect gelukt. we wilden hem al twee jaar naar hier halen.

Zijn we voldoende gewapend om de strijd aan te gaan?

Ik hoop dat iedereen die onze wedstrijden heeft gezien, kan zien dat we voldoende gewapend zijn voor wat voor veel clubs een moeilijk seizoen zal worden. Het verschil tussen het winnen en het verliezen van een match zit vaak in details en het zijn nu deze kleine details waar we aan moeten werken en verbeteren. We behouden het geloof, we zullen beter worden en ik denk niet dat één club het leuk zal vinden om tegen ons te spelen.

wie onze matchen heeft gezien, weet dat we voldoende gewapend zijn. ik geloof in deze spelersgroep.


Een overwinning zaterdag tegen Eupen zou mooi zijn om mee te beginnen.

De laatste vier wedstrijden waren we allemaal gefrustreerd. Wanneer je wordt weggespeeld door je tegenstander, ben je misschien verdrietig of bezorgd, maar niet gefrustreerd. De frustratie komt wanneer je weet dat je het betere team bent en je wéét dat je kunt winnen. Als je als eerste scoort, pak je wellicht ook die drie punten mee. Daar komt de frustratie vandaan. Het is onze taak om deze frustratie nu om te zetten in een drive, een attitude om dit gevoel te haten. Er is maar één ding dat helpt en dat is winnen en als we weer gaan winnen, moet het een verslaving worden om meer en meer te winnen. Het is belangrijk dat we ons niet laten leiden door negativiteit. Niet in de bestuurskamer, niet in de technische staf, niet bij de spelersgroep, maar ook niet bij de fans. Ik voel de frustratie, ik voel de honger van iedereen. De steun van de fans zal zaterdag belangrijk zijn om het vertrouwen in ons team te tonen en onze jongens naar een welverdiende overwinning te schreeuwen.

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL