Alle NieuwsINTERVIEW VD WEEK: KENNY ROCHA

INTERVIEW VD WEEK: KENNY ROCHA

Afgelopen zomer kwam Kenny Rocha over van zusterclub Nancy uit Frankrijk. De 22-jarige middenvelder uit Kaapverdië scoorde afgelopen weekend tegen Standard zijn eerste doelpunt. Daarmee bezorgde hij KV Oostende een belangrijke driepunter in de strijd om het behoud. Wij schoven samen met hem aan tafel voor een uitgebreide babbel.

Kenny, je eerste doelpunt voor KV Oostende. Dat moet een goed gevoel geven, toch?

Dat geeft een heel goed gevoel. Zeker omdat ik het enige doelpunt maakte in de wedstrijd en de ploeg daardoor de drie punten kon thuishouden. Het is een heel belangrijke zege, want zo goed als al onze concurrenten verloren hun wedstrijd. We hebben dus een gouden zaak gedaan in de strijd om het behoud. Op persoonlijk vlak is die eerste goal een verlossing. Hopelijk volgen er nog enkele de komende weken.

Sinds deze zomer woon je ook in Oostende, hoe bevalt het je hier?

Rustig, maar ik heb het zeker naar mijn zin. Ik woon tussen het stadion en het stadscentrum. Het is dus helemaal niet zo ver als ik ergens naartoe wil. De mensen hier op straat zijn heel vriendelijk. Soms word ik wel eens herkend en willen supporters een foto met mij. Daar maak ik dan met plezier tijd voor.

Je hebt vorige maand met Kaapverdië deelgenomen aan de Africa Cup. Jullie legden een mooi parcours af, niet?

Dat klopt! Voor een klein land hebben we een heel mooi parcours afgelegd. We wonnen onze eerste wedstrijd tegen Ethiopië, maar verloren onze tweede wedstrijd tegen Burkina Faso. In de laatste wedstrijd moesten we dus punten sprokkelen, om nog kans te maken op de volgende ronde. Tegen gastland Kameroen kwamen we in de eerste helft op achterstand, maar in de tweede helft gaf ik een assist voor de gelijkmaker. De wedstrijd eindigde op 1-1, en dus gingen we als beste derde door naar de achtste finales. Helaas kregen we in die match twee rode kaarten en verloren we uiteindelijk met 2-0 na doelpunten van Bamba Dieng en Sadio Mané.

Sadio Mané speelt voor Liverpool FC, kloppen de geruchten dat er ook voor jou concrete buitenlandse interesse was ? Namen als Porto, Feyenoord en zelfs Liverpool passeerden de revue.

Er zijn contacten geweest tussen mijn manager en enkele clubs maar het is nu ook niet dat een onmiddellijke transfer in de lucht hing. Voor mij was er nooit twijfel. Het stond vast dat ik na Nieuwjaar nog bij KV Oostende zou spelen.

Na de Africa Cup kwam je terug naar Oostende en kende je enkele moeilijke weken. Hoe heb je dat ervaren?

Toen ik nog op de Afrika Cup was, deed de ploeg het goed en toen ik terug kwam belandde ik even naast de selectie. Dat is niet makkelijk maar ik ben altijd hard blijven werken. Voor mij is het nu een groot voordeel dat de nieuwe coach Frans praat. Zo kan er geen miscommunicatie zijn en ik hou van de manier waarop hij training geeft. Ik ben ook blij dat ik onder Yves Vanderhaeghe nu mijn kans krijg. Ik ben altijd hard blijven werken en dat heeft geloond.

Hoe zie je het seizoensslot tegemoet?

Het is goed dat we de drie punten hebben kunnen pakken tegen Standard. Dat geeft ons toch wat meer ademruimte. We hebben nu nog zes matchen om onze kwaliteiten te tonen. Het is natuurlijk jammer dat als je niet in de Champions Play-offs of Europe Play-Offs geraakt de competitie er zo vroeg opzit. Maar in die periode dat we geen matchen hebben, is het zeker geen vakantie voor ons. We blijven nog enkele weken doortrainen.

Als je mag dromen, wat is voor jou de competitie bij uitstek?

Ik weet dat veel spelers dromen van de Premier League, La Liga, Serie A… Maar als ik dan zou mogen kiezen, zou ik graag eens een Champions League wedstrijd willen spelen. Daarnaast zou ik ook graag met Kaapverdië een wereldkampioenschap spelen. Dat is echt een droom. Het probleem is dat Kaapverdië een klein voetballand is en dat er maar vijf Afrikaanse ploegen naar het wereldkampioenschap mogen. In voetbal weet je nooit natuurlijk en is alles mogelijk. Maar laat ons niet vooruit kijken op de feiten, eerst de drie punten pakken zaterdag tegen STVV voor ik kan dromen van een wereldkampioenschap (lacht).

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL