Alle NieuwsINTERVIEW VD WEEK: KENNY ROCHA

INTERVIEW VD WEEK: KENNY ROCHA

Met Kenny Rocha Santos haalde KV Oostende een nieuwe spelmaker in huis. De 21-jarige middenvelder afkomstig uit Kaapverdië heeft één doel dit seizoen: hard werken en zo goed als mogelijk de ploeg helpen.

Kenny, je bent nu al enkele weken in Oostende, hoe bevalt het je hier?

“Super goed, ik vind het leven hier heel aangenaam en ook de familiale sfeer op de club is een meevaller. Voor mij was het ook makkelijk dat ik al verscheidene spelers kende.
Makhtar (Gueye) kende ik zelfs vrij goed aangezien we samen hebben gezeten bij Saint-Etienne en bij Nancy. Daarnaast had ik ook al tegen Theo (Ndicka) gespeeld in de jeugd en kende ik Maxime D’arpino ook al een beetje.
Zij hebben me geholpen om me snel thuis te voelen. Het aanpassen aan de speelstijl en aan de stad is allemaal heel goed verlopen. Mijn grootste hindernis is nu om Engels te leren aangezien ik enkel Frans en Portugees praat. Gelukkig kun je hier met Frans veelal ook terecht. Zeker in onze kern zijn er toch wel wat Franstaligen.”

Je kende al enkele spelers van onze ploeg, maar ken je ook de Belgische competitie goed?

“Niet echt nee maar met alles wat ik nu al heb gezien en gehoord, lijkt het wel een beetje op de Franse competitie. Het is een hele fysieke competitie, maar je hebt hier ook enkele zeer goed voetballende ploegen. Ik denk dus dat het heel belangrijk is dat we goed beginnen aan de competitie want we zullen geen enkele overwinning cadeau krijgen.” 

Je zal komend seizoen met rugnummer 10 pronken op de achterkant van je shirt. Betekent dit dat je een belangrijke rol hebt in de ploeg?

“Ik heb het er met de trainer over gehad welke rol ik zal innemen in de ploeg en voor mij is het simpel: ik zal er alles aan doen om de ploeg te helpen. Ik speel natuurlijk op een belangrijke positie dus is het aan mij om hard te trainen en te laten zien dat ik die plek verdien. Ik probeer ook om mezelf niet te veel druk op te leggen. Ik vergelijk mezelf niet met andere spelers, ik kijk enkel naar mezelf en ga zo hard mogelijk werken om het beste van mezelf te laten zien.” 

Je bent nog maar 21 jaar en hebt dus nog heel wat voetbaljaren voor je.
Wat is je ultieme droom in het voetbal?

“Dat is een moeilijke vraag. Ik heb een persoonlijk doel en dat is Champions League-voetbal spelen. Ik moet alles geven opdat ik mezelf niets kan verwijten. Op de eerste plaats komt hard trainen, mentaliteit tonen en alles geven in de wedstrijden om de ploeg te helpen en dan zal al de rest wel volgen.” 

Je bent afkomstig uit Kaapverdië, een land dat velen niet goed zullen kennen, maar jullie zijn geen slecht voetballand he.

“Voor het kleine landje dat we zijn, doen we het inderdaad helemaal niet slecht, nee. We zijn er al twee keer in geslaagd om mee te doen aan de Afrika Cup en hebben ons ook geplaatst voor de komende editie in 2022. Het ultieme doel is natuurlijk om deel te nemen aan het WK van volgend jaar want die kwalificaties zijn nog volop bezig. Dat zou natuurlijk ongelofelijk zijn voor zo een klein land. Onze grote sterkte is dat we alles samen doen. Als we aanvallen doen we dat allemaal samen, als we verdedigen doen we dat allemaal samen en zelfs als we naar het toilet gaan doen we dat allemaal samen (lacht luid). Het is een plezier om voor mijn land uit te komen. Maar nu eerst de focus op KVO.”

Geef een reactie

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL