Alle NieuwsKVO ÉN KUSTBOYS BLIKKEN POSITIEF VOORUIT OP SEIZOENSBEGIN

KVO ÉN KUSTBOYS BLIKKEN POSITIEF VOORUIT OP SEIZOENSBEGIN

Aan de vooravond van de competitiestart was er een constructieve discussie tussen Executive President Gauthier Ganaye – in naam van het KVO-bestuur – én de supportersfederatie Kustboys. Beide partijen blikken vol goede moed vooruit naar het komende seizoen !

Zaterdag openen we de competitie tegen Charleroi en we verwachten daarbij alle steun van onze supporters.

Gauthier Ganaye: “Met onze ‘Gegenpressing’-speelstijl moeten onze supporters een échte twaalfde man vormen. We moeten de tegenstander tegen het eigen doel plakken. Elke tegenstander moet schrik hebben om naar Oostende te komen omdat we van de eerste tot de laatste minuut kort op de bal spelen.
Vorig seizoen was onze Diaz Arena al een quasi oninneembare vesting, mét onze eigen fans moet de tegenstander helemaal schrik hebben. We hebben de fans nodig om onze jongens vooruit te pressen en om de tegenstander in de fout te dwingen.”

Is de kern voltallig om de competitie aan te vatten?
“De basis van de kern staat er maar logischerwijs kijken we om de ploeg nog verder te versterken. Ik durf zeggen dat ons team nu sterker staat dan vorig seizoen op hetzelfde moment. Verscheidene spelers zullen het seizoen helemaal anders aanvatten dan vorig seizoen. Kijk maar naar de manier waarop Jack Hendry en Max D’Arpino zich hebben ontplooid het voorbije seizoen. Of Nick Batzner en Frederik Jakel die er hun eerste seizoen bij de profs hebben opzitten. Véél spelers waren begin vorig seizoen nog niet klaar en zijn dat nu wel. Ik ben dus zeker dat we nu beter gewapend zijn dan bij de start van vorig seizoen.
Al is het geen geheim dat we in aanvallend opzicht nog versterking zoeken. Maar zelfs zonder extra offensieve spelers zijn we voldoende gewapend om de competitie aan te vatten.”

Maar misschien vertrekken er nog enkele spelers?
“Kijk, als er een Engelse club komt die vijftien miljoen euro biedt voor speler X, dan brengen we hem bij wijze van spreken persoonlijk over de plas. Alles hangt af van vraag en aanbod. De kans dat Arthur Theate vertrekt, is bestaande, maar met Zech Medley hebben we zijn vervanger al in huis. Als Arthur niet vertrekt, gaan ze met elkaar in concurrentie. Hoe dan ook zijn we op sportief vlak voldoende gewapend.”

We trokken ook spelers aan die meteen naar zusterclub Nancy vertrokken.
“Dat zijn los van elkaar bestaande verhalen. Eerst en vooral is er Mamadou Thiam. Hij wou meer kans maken om basisspeler te zijn en dat lukt voorlopig beter in Nancy dan bij KVO.
Vervolgens trokken we met Basila een centrale verdediger aan die alle jeugdreeksen van de Franse nationale ploeg doorliep. Bij KVO hebben we op dit moment echter zeven potentiële centrale verdedigers dus is het beter dat hij eerst ervaring opdoet bij Nancy.
Last but not least hebben we Biron die een sterke aanvaller is. Ofwel komt hij volgend seizoen naar KVO en is hij een sportieve meerwaarde ofwel maakt hij een transfer en maken we er winst mee. Kortom, KVO zal er altijd profijt bij doen. Ik werk voor zowel KVO als voor Nancy en ik wil dat beide clubs er het maximum uithalen.”

Kun je wat extra uitleg geven over de versterkingen?
“Zoals ik al zei, Zech Medley is een versterking centraal achterin en als linksvoetige kan hij de potentiële vervanger zijn voor Arthur Theate, mocht die laatste vertrekken: hoog verdedigen, snel en een goede balbehandeling. Kenny Rocha Santos was een smaakmaker bij Nancy. Hij wou ginds niet verlengen en een stap hogerop zetten dus het was een must om hem naar KVO te halen. Ik kan je nu al zeggen, zijn stilstaande fases waren van de beste in Frankrijk. Eerder deze week tekende Alfonse Amade een contract en hij is nu al een veelbelovende backup voor Maxime D’Arpino. En ik durf ook onze eigen jeugd te vernoemen als extra versterking. Manuel Osifo moet nog 18 worden maar is een groot talent. Hij kan zowel uit de voeten in de verdediging als op het middenveld en verbetert zienderogen. In navolging van Robbie en Jelle willen we eigen jeugdproducten doen doorstromen naar de A-kern. In een nieuw seizoen is het tijd om nieuwe helden te creëren.”

Kortom, KVO is klaar voor de competitiestart?
“We zijn meer dan klaar. De spelers die vertrokken, hebben enorme verdiensten voor de club en we moeten hen erkentelijk zijn. Maar ik ben ervan overtuigd dat de huidige kern zeker niet moet onderdoen. Met de steun van de fans kunnen we zaterdag zeker de drie punten pakken tegen Charleroi. Dus ik hoop dat ze massaal achter onze jongens staan, van de eerste tot de laatste minuut. Het wordt een pittige wedstrijd en we zullen hen nodig hebben.”

Geef een reactie

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL