Alle NieuwsINTERVIEW VD WEEK: MAKHTAR GUEYE

INTERVIEW VD WEEK: MAKHTAR GUEYE

Makhtar Gueye (23) is aan een uitstekend seizoen bezig. Met zes goals is hij momenteel topschutter bij de Kustboys. “Mijn doel is om minstens 15 doelpunten te maken.

Wat vond je van de wedstrijd tegen Anderlecht?

We speelden een goede eerste helft. Daarna was het minder. Ik ben tevreden met mijn twee doelpunten, al kon ik ook nog een derde keer gescoord hebben. Dan hadden we wellicht gewonnen. Nu, gedane zaken nemen geen keer. Hopelijk kunnen we tegen Sint-Truiden wel de drie punten mee naar huis nemen.

Is er eigenlijk een groot verschil tussen de Franse competitie en de Belgische competitie?

Hier in België ligt de focus vooral op fysiek voetbal. In Frankrijk gaat het meer om balbezit en techniek. Maar het fysieke voetbal in onze competitie ligt me wel. Ik hou ervan om duels aan te gaan met de verdedigers. Welke verdediger me het meest bijbleef? Ach, eigenlijk niemand specifiek. Ik focus op m’n eigen spel.

Genoeg over verdedigers. Wie zijn volgens jou de drie beste aanvallers van onze competitie?

Paul Onuachu, hij is echt een complete aanvaller. En hij scoort veel. Dat blijft toch altijd belangrijk voor een spits. Frey van Antwerp is ook bezig aan een goed seizoen. Als laatste kies ik voor Zirkzee van Anderlecht. Hij speelde een puike wedstrijd tegen ons.

Je kiest niet voor jezelf ?

Mocht ik topschutter van de competitie zijn, kan ik mezelf kiezen. Nu moet ik hard blijven werken en progressie boeken. Ik ben zeker nog niet op de top van mijn kunnen. In de toekomst wil ik de stap zetten naar een grotere competitie maar eerst moet ik mezelf hier verbeteren.

Je bent nu aan je tweede seizoen bezig in Oostende. Hoe kijk je terug op die période tot nu toe?

Eerlijk? Voor ik hier aankwam, kende ik Oostende niet. Maar nu is het een tweede familie geworden. We zijn een goede ploeg die gekend staat voor zijn pressing. Er spelen ook veel jonge spelers met een enorm potentieel. OK, we hebben niet veel ervaring maar dat compenseren we door jeugdig enthousiasme en onze agressieve en fysieke spelstijl.

Je bent goed aan het seizoen begonnen : zes goals in negen wedstrijden.

Ik kan zeker niet klagen. Mijn eerste goal tegen Anderlecht was een mooie, de tweede stond ik op de goede plek. Als spits moet je op verschillende manieren kunnen scoren. Dat heb ik dit seizoen al gedaan. Maar ik wil nu niet op mijn lauweren rusten. Ik mik dit seizoen op 15 doelpunten. Maar voetbal blijft een collectieve sport dus ik mag ook niet louter focussen op doelpunten.

Je scoort ook vaak met het hoofd. Als kind werd je zelfs genoemd naar een kopbalspecialist.

Je bedoelt de Duitser Oliver Bierhoff  (lacht) ? Ja, dat klopt. Omdat ik al van jongs af groot en sterk was en vaak scoorde met het hoofd. Ik heb Bierhoff zelf nooit weten spelen, maar ik zocht wel video’s op van hem op YouTube. Hij leek me wel nog een iets ander type dan mezelf. Hij was meer de spits die leefde van voorzetten, ik maak liever zelf de actie. Maar ik teken meteen voor een carrière zoals de zijne (red. Bierhoff werd kampioen met AC Milan en werd Europees Kampioen met Duitsland).

Wie zijn dan wél jouw voorbeelden als spits?

Lewandowski, Lukaku en Benzema. Ook van hen kijk ik vaak video’s. Ik let dan op specifieke bewegingen en probeer zo bij te leren. Lukaku is een echt beest op het veld.

Je kan soms nogal explosief uit de hoek komen. Zo had je vorig seizoen een akkefietje met trainer Alexander Blessin en durfde je al eens ruziën met Fashion Sakala over het nemen van een strafschop.

Ach, zulke zaken gebeuren in het heetst van de strijd. Fashion wou graag scoren, ik wou graag scoren. We zijn allebei spitsen. Maar ik was de vaste strafschopnemer en ik trap ze goed, toch ? Van het akkefietje met de trainer is ook niets blijven hangen. Hij is een winnaar en ik ben een winnaar. Dan kan dat al eens clashen. Maar hij is een goede trainer. Hij maakt de spelers beter. De trainingen zijn intensief en dat vertaalt zich ook op het veld. Naast het veld ben ik trouwens een rustig persoon. Ik lach vaak en probeer in alles het positieve te zien.

Je bent erg gelovig. Helpt je dat in het dagelijkse leven ?
Absoluut. Ik ben een praktiserend moslim en probeer tot vijf keer per dag te bidden. Mijn geloof is voor mij het allerbelangrijkste in m’n leven. Het maakt van mij een beter persoon. Bidden doet mij tot rust komen.

Geef een reactie

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL