Alle NieuwsJUPILER PRO LEAGUE – SPEELDAG 21: KV OOSTENDE – Rfc ANTWERP 0 – 3

JUPILER PRO LEAGUE – SPEELDAG 21: KV OOSTENDE – Rfc ANTWERP 0 – 3

Thalhammer diende voor de wedstrijd tegen Antwerp opnieuw te puzzelen aan zijn elftal.  Ambrose (blessure) en Capon (vaderschap) ontbraken in de wedstrijdselectie.  Dwomoh Jr. kreeg tegen zijn moederclub voor het eerst een basisplaats, terwijl Musayev voor de doelpunten moest zorgen. Durdov, onze nieuwe aanvaller kreeg een plaatsje in de dug-out.  Ondanks het verlies op Union behield Van Bommel vertrouwen aan de elf die tegen Union begon.

De bezoekers begonnen fel aan de wedstrijd met een plaatsbal van Muja dat net voorlangs ging. De Antwerpenaars kwamen op voorsprong wanneer Balikwisha de ongedekte Muja voor doel vond en die hoefde enkel de Oostendse goalie met een overhoekse trap te verschalken (0-1). Zonder op het gaspedaal in te drukken verdubbelde Janssen even later de Antwerpse voorsprong (0-2). Net over het halfuur kreeg Musayev op voorzet van Ndicka de mogelijkheid op de aansluitingstreffer maar het Oostends jeugdproduct trapte pardoes op Butez. Musayev trapte net voor de rust de laatste kans van de eerste helft van dichtbij naast het bezoekende doel.
De eerste kans na de pauze was voor de bezoekers maar Janssen besloot op de goed uitgekomen Phillips, waarna de Oostendse goalie opnieuw de beste was in een onderling duel met Muja. Ekkelenkamp zag de 0-3 op de lat uiteenspatten en Pacho kon vanop een meter voor de doel de bal niet over de fatale lijn duwen. Na een fout van Butez op Ndicka trapte Bätzner de elfmeter op de paal. De kustboys sprongen in deze fase van de wedstrijd slordig om met de kansen want de ingevallen Boonen trapte een kans overhaast naast. Met nog een kwartier te spelen maakte aanwinst Durdov zijn opwachting in de spits en die trapte van dichtbij snoeihard tegen de onderkant van de lat. In het absolute slot van de wedstrijd hoefde Nsimba de bal slechts binnen te tikken op een assist van Bataille (0-3).

Doelpunten: 10′ 0-1 (Muja), 20′ 0-2 (Janssen), 88′ 0-3 (Nsimba)
Gele kaarten: 44′ Musayev
Rode kaarten:
Scheidsrechter: Dhr. Wim Smet
Ploegsamenstellingen:
KV Oostende: Philips, Tanghe, Rodin, Urhoghide, Sakamoto, Dwomoh Jr., Rocha Santos (64′ Boonen), Ndicka, Atanga (78′ Durdov), Batzner, Musayev (64′ Amade)
Invallers: Hubert, Wylin, Medley, Amade, Boonen, Durdov, Berte
Royal Antwerp FC:
Butez, De Laet, Balikwisha (73″ Balikwisha), Stengs, Janssen, Avila, Alderweireld, Ekkelenkamp (90′ Fischer), Vermeeren, Pacho (90′ Van Den Bosch), Muja (81′ Nsimba)
Invallers: De Wolf, Fischer, Nsimba, Van Den Bosch, Bataille, Krasniqi, Corbanie

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL