Alle NieuwsJUPILER PRO LEAGUE – SPEELDAG 29: KAS EUPEN – KV OOSTENDE 4 – 4

JUPILER PRO LEAGUE – SPEELDAG 29: KAS EUPEN – KV OOSTENDE 4 – 4

Voor deze degradatietopper konden beide coaches nagenoeg over de beste effectieven beschikken. Bij de thuisploeg kreeg doelman Moser na een weekje rust opnieuw een basisplaats. Bij de bezoekers keerde spits Hornby terug in de ploeg en moest samen met woelwater Ambrose voor de goals zorgen.

De bezoekers kwamen gretig uit de kleedkamer met een afzwaaier van Sakamoto. Aan de overkant ranselde Hubert een afgeweken trap van Magnée uit zijn doelvlak. Op de tegenaanval werd de doorgebroken Ambrose neergehaald en wees D’Hondt onverbiddellijk naar de stip. Ambrose stuurde Moser vanop elfmeter het bos in en bracht KVO reeds vroeg op voorsprong (0-1). De thuisploeg reageerde via Van Genechten maar opnieuw redde Hubert glansrijk. Lambert kopte een hoekschop van Peeters via een Oostendse verdediger op het dak van het doel. Kort voor de rust diende Thalhammer de geblesseerde Barac te wisselen voor Urhoghide. De thuisploeg probeerde de bakens te verzetten maar aan de overzijde bleven de Oostendse aanvallers op de loer liggen. Met de rust in zicht kreeg Tanghe rood nadat hij de pijlsnelle Gassama aantikte. De hieruit volgende vrije trap van Peeters werd door Hubert uit zijn winkelhaak geranseld. De Kustboys kwamen nadien dicht bij een voorsprong maar de thuisdoelman redde de schuiver van Hornby. In de omschakeling kwamen de Panda’s langszij. De gevaarlijke Gassama poeierde de bal van dichtbij in de winkelhaak (1-1).

Thalhammer stuurde tijdens de rust bij. Arase bleef in de kleedkamer voor Capon, die mee in de loopgraven moest. Na een defensieve blunder van de net ingevallen Paeshuyse kon Ndicka de Kustboys op voorsprong brengen (1-2). Lang konden konden de bezoekers niet genieten van de voorsprong want de ingevallen Prevljak kopte de gelijkmaker overhoeks binnen (2-2). De tienkoppige Oostendenaars gaven niet en af en kwamen opnieuw op voorsprong. De thuisdoelman ging onder de bal door en Hornby nam het geschenk in dank aan (2-3). Hornby bleef een gesel voor de thuisdefensie want onze eenzame spits hield de Eupense verdedigers voortdurend aan de praat. Echter, een zoveelste voorzet in de zestien werd onze verdediging fataal. Lambert kopte net als Prevljak de bal in de tweede zone voorbij Hubert (3-3). Onze goalie ranselde even later een gemaakt doelpunt van Magnée uit zijn doelvlak. De moedige Kustboys konden het gelijkspel niet vasthouden want Charles-Cook trapte volledig vrijstaand de bal voorbij uitblinker Hubert(4-3). Het onvoorstelbare gebeurde toch in de absolute slotfase van een knotsgekke partij. Een hoekschop belandde zowaar via doelman Hubert tot bij de mee opgerukte Rodin en die knalde in de 97e minuut hard binnen (4-4). Een felbevochten punt dat in de eindafrekening belangrijk kan worden.

Doelpunten: 12′ 0-1(Ambrose; strafschop), 45’+2′ 1-1(Gassama), 55′ 1-2 (Ndicka), 57′ 2-2 (Prevljak), 60′ 2-3 (Hornby), 76′ 3-3 (Lambert), 84′ 4-3 (Charles-Cook), 90’+5′ 4-4 (Rodin)
Gele kaarten: 16′ (Tanghe)
Rode kaarten: 40′ Tanghe
Scheidsrechter: Dhr. Lothar D’Hondt
Ploegsamenstellingen:
KAS Eupen: Moser, Lambert, Filin, Bessilé (54′ Prevljak), Van Genechten, Peeters, Magnée, Davidson (54′ Paeshuyse), N’Dri (90’+4′ Christie-Davis), Charles-Cook (88′ Alloh), Gassama
Invallers: Nurudeen, Alloh, Prevljak, Christie-Davis, Wakaso, Diakité, Paeshuyse, Davo
KV Oostende: Hubert, Tanghe, Rodin, Barac (35′ Urhoghide), Arase (46′ Capon), Dewaele (83′ Amade), McGeehan, Sakamoto, Ndicka, Hornby, Ambrose (68′ Bätzner)
Invallers: Schelfhout, Durdov, Berte, Amade, Capon, Bätzner, Urhoghide