Alle NieuwsKV OOSTENDE – KAA GENT 1 – 0

KV OOSTENDE – KAA GENT 1 – 0

De kustboys pakken een zes op zes en komen mee aan de leiding in de Jupiler Pro League.

Voor het treffen tegen Gent diende coach Blessin te sleutelen aan zijn team. Capon, D’Haese en Jäkel ontbraken. Amade, Ndicka en Tanghe namen hun plaats in. Sterkhouder Theate kwam voor het eerst dit seizoen in actie en dit ten nadele van Medley.

De Gentenaars begonnen fel aan de partij maar de eerste kans was voor de thuisploeg.  Een schot van Boonen week af op een Gents been waardoor Bolat met moeite kon afweren. De volgende grote kans was eveneens voor KVO maar Theate kopte een scherp aangesneden vrije trap van D’Arpino hoog over. Aan de overkant werd een afgeweken schot van Samoise in extremis in hoekschop afgeblokt. De bezoekers kregen op het halfuur een enorme kans. Na een hoekschop van Odjidja bleef de bal in het Oostendse doelgebied hangen maar gelukkig voor KVO konden de Gentenaars niet afwerken. In het slot van een felle eerste helft probeerden beide teams een opening te vinden maar er werd gerust met brilscore.

Hetzelfde spelbeeld bij aanvang van de tweede helft waarbij beide team er vol voor gingen. Echter, de onfortuinlijke Boonen diende met een draagberrie afgevoerd te worden en werd gewisseld door Bätzner. Ook Kvasina werd gewisseld door Ambrose. De vinnige spits liet zich onmiddellijk opmerken met een grondscherend schot waarmee Bolat heel wat moeite kende. De kustploeg kwam op voorsprong wanneer Ndicka met een gave voorzet Gueye vond in de zestien. De boomlange spits knikte de bal voorbije een kansloze Bolat (1-0). Vanhaezebrouck greep onmiddellijk in bracht Bruno en Depoitre voor Hjulsager en Malede. Bruno kreeg de kans op de gelijkmaker maar knalde in het zijnet en aan de overzijde eindigde een hoekschop via een Gentenaar op het dak van het doel van Bolat. Na 97 intense minuten floot Boucaut voor het einde en komen de kustboys mee aan de leiding.

Doelpunten: 73′ 1-0 (Gueye)

Gele kaarten: 31′ Tanghe, 44′ Boonen, 51′ Gueye, 94′ Kums

Scheidsrechter: Dhr. Boucaut

Ploegsamenstellingen
KV Oostende: Hubert, Hendry, Theate, D’Arpino, Ndicka, Gueye, Rocha Santos, Boonen (55′ Bätzner), Kvasina (55′ Ambrose), Amade (86′ Osifo), Tanghe
Invallers: Schelfhout, Medley, Berte, Osifo, Patoulidis, Ambrose

KAA Gent: Bolat, Okumu, Ngadeu, Odjidja-Ofoe, De Sart (85′ Kums), Castro-Montes, Hjulsager (76′ Depoitre), Samoise, Hanche-Olsen, Malede (76′ Bruno), Tissoudali
Invallers: Roef, Operi, Oladoye, Bruno, Kums, Depoitre, Godeau