Alle NieuwsNieuw logo én website nav 40-jarig bestaan

Nieuw logo én website nav 40-jarig bestaan

In 2021 blaast KVO 40 kaarsjes uit en dat laat de club niet onopgemerkt voorbij gaan. Op de symbolische datum van 31 mei (naar het stamnummer 31) lanceert de club een nieuw logo én een nieuwe website.

Op 22 juni 1981 fusioneerden AS en VG Oostende en zo werd KV Oostende geboren. Veertig jaar later viert de club dit met de lancering van een nieuw, innovatief logo.
“Het is een idee dat al langer leefde binnen de club om een logowijziging door te voeren. Het 40-jarig bestaan zorgde voor het ideale momentum om die wijziging ook effectief door te voeren,” zo begint pers- en communicatieverantwoordelijke Bram Keirsebilck.

“De verandering van het logo is een voornemen sinds het begin van het seizoen. Aan vandaag is een lange voorbereiding voorafgegaan, initieel vooral naar de inhoud en het conceptuele.” aldus COO Thorsten Theys.

“Met ons nieuw logo willen we echt een nieuw tijdperk binnen stappen, maar toch nog steeds rekening houden met onze historie, naam en kleuren. Het moest strak, professioneel, innovatief en modern zijn,” zo vertelt Executive President Gauthier Ganaye.

Met die informatie ging partner Decathlon vervolgens aan de slag.
“Je zou misschien eerder verwachten dat een grafisch marketingbedrijf dit zou ontwerpen, maar bij Decathlon hebben wij ook een bijzonder uitgebreide en kwalitatieve grafische afdeling,” aldus Vincenzo Verhoeven, die verantwoordelijk is voor de samenwerking met de voetbalclubs.


“Al sinds de start van de samenwerking met KVO zijn wij geen traditionele kledijleverancier. Wij willen elkaar echt versterken en zo samen een identiteit uitdragen. Denk maar aan de designwedstrijd waarbij de supporters mee de nieuwe shirts konden bepalen. Toen we hoorden dat KVO uitkeek naar een nieuw logo zijn we intern meteen aan de slag gegaan. Na enkele maanden finetunen kwam het huidige logo uit de bus. Voor de ietwat oudere fan zal het misschien wat wennen worden, maar ik denk wel dat het perfect aansluit bij het jonge en moderne imago dat KVO onder de nieuwe overnemers wil uitstralen. Én voor de wat meer nostalgische fan zijn er nog contouren van het oude wapenschild zichtbaar.”

“We zijn inderdaad zeer tevreden met het eindresultaat,” zo besluit Executive President Gauthier Ganaye. “We verrasten afgelopen seizoen vriend en vijand met ons aanvallend en fris voetbal en ik denk dat dit logo een verlengde is van wat we op het veld zagen: gedurfd, gedreven en jong. KVO is op alle vlakken klaar voor de toekomst.”

Op álle vlakken mag ook letterlijk worden genomen want de club lanceert vandaag niet enkel een nieuw logo, maar ook een nieuwe website, gebouwd door de lokale partner Vision XR.
“We zijn trots om als lokale, jonge onderneming het vertrouwen te hebben gekregen van KVO,” zo klinkt een trotse zaakvoerder Niels Soete. “Het toont aan dat KVO lokale verankering belangrijk vindt en de kans geeft aan jonge, energieke mensen. Een beetje zoals óp het veld dus.”

“Niels en zijn team startten in september al de Instagram-actie op voor ons zieke supportertje Thibault. Via die Instagram-filter konden de supporters via een ledwall Thibault een hart onder de riem steken. Daar zijn de eerste kiemen gelegd voor deze vruchtbare samenwerking. Dankzij Vision XR blinken we vandaag met een gloednieuwe website, een heuse digitale hub en konden we de digitale belichaming van onze club moderniseren en in lijn brengen met de algemene filosofie, ” zo vertelt COO Thorsten Theys.

“De vorige website dateerde al van meer dan zes jaar geleden en was op alle vlakken aan vernieuwing toe, zowel op vlak van gebruiksvriendelijkheid, look & feel en inhoud. Nu is het er eindelijk van gekomen,” zo besluit Bram Keirsebilck.

De nieuwe website komt online op maandag 31 mei om 17.00u. Het loont de moeite om er meteen een kijkje te nemen want de eerste zomertransfer zal er in primeur worden voorgesteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL