Alle NieuwsSELECTIE EN VOORBESCHOUWING CERCLE – KVO

SELECTIE EN VOORBESCHOUWING CERCLE – KVO

Selectie (22): Hubert, Badu, Ndicka, D’Haese, Medley, Jakel, Tanghe, Capon, Wylin, Duncan, Koziello, D’Arpino, Amade, Bätzner, McGeehan, Albanese, Sakamoto, Kvasina, Ambrose, Atanga, Gueye.
Afwezig: Boonen, Osifo, Schelfhout, Rocha, Fortes.
Opmerkingen: Kenny Rocha en Steven Fortes zijn uitgeschakeld in de Afrika Cup en sluiten maandag aan. Boonen traint mee met de groep maar een selectie komt nog te vroeg.

Voorbeschouwing:

Op speeldag 25 staan enkele mooie derby’s op de kalender. Naast Union – Anderlecht en Kortrijk – Club Brugge, spelen onze Kustboys op het veld van Cercle Brugge. Na een thuiswedstrijd tegen Antwerp en een verplaatsing naar Gent staat de teller voor Markus Pflanz op 1/6. Maar na het voetbal dat onze jongens op de mat brachten, mogen de supporters hoopvol uitkijken naar de volgende wedstrijden. Want na de verplaatsing naar de vereniging staat een thuiswedstrijd tegen OH Leuven op het programma. Daarnaast hebben we nog steeds een inhaalwedstrijd tegen Zulte Waregem te goed een weekje later.

De stoomtrein van Groen-Zwart raast door alles en iedereen dat op haar weg komt. Met 24/27 zetten ze van alle ploegen de sterkste reeks neer dit seizoen. Niemand doet beter. Opvallend is dat de goede reeks er kwam na het ontslag van Yves Vanderhaeghe en de aanstelling van de nieuwe trainer, Dominik Thalhammer. Het enige puntenverlies sinds de thuiswedstrijd tegen Mechelen eind november, liet Cercle optekenen tegen de fiere leider, Union. Daar verloren ze in de laatste minuut na een ongelukkig eigen doelpunt. Hun midweekwedstrijd wonnen ze op het veld van Anderlecht met 0-2. Paars-Wit moest wel meer dan een uur met een man minder spelen. Man in vorm bij de uitploeg is Rabbi Matondo. De Welshman liet in de laatste zeven wedstrijden maar liefst zes doelpunten en een assist noteren. Bij Cercle is Somers out met een blessure.

In de heenwedstrijd trok KVO aan het langste eind. Thibo Somers bracht de vereniging nog op een 0-1 voorsprong. Makthar Gueye maakte de gelijkmaker. Het winnende doelpunt kwam er in de absolute slotfase na een kopbal van Alfons Amade. Opmerkelijk: Cercle won al 9 wedstrijden niet meer van KVO.

Laatste elftal Cercle Brugge: Didillon, Miangue, Daland, Popovic, Decostere, Vanhoutte, Van Der Bruggen, Lopes, Hotic, Matondo, Somers.

Spelleiding:
Scheidsrechter: Dhr. Denil Arthur
Assistenten: Dhr. Battiston Christophe en Dhr. Di Vincenzo Vito
4de official: Dhr. Laforge Nicolas
VAR: Dhr. Van Driessche Bram

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL