Alle NieuwsCERCLE BRUGGE – KV OOSTENDE 0 – 1

CERCLE BRUGGE – KV OOSTENDE 0 – 1

De Kustboys pakken na een pracht van een vrije trap van D’Arpino en een collectief sterke partij 3 belangrijke punten bij het in vorm verkerend Cercle Brugge.
Gezien de uitslagen van de wedstrijden in de vooravond was puntengewin tegen Cercle belangrijk. Een opdracht dat niet evident was want de Vereniging haalde uit de laatste 8 wedstrijden een ongeziene 21 op 24. Markus Pflanz diende te sleutelen aan zijn startelf want Sakamoto diende met een positieve COVID-test af te haken. Anderzijds kon hij opnieuw rekenen op D’Arpino.

De eerste Brugse aanval zorgde meteen voor een thuisdoelpunt. Echter, na tussenkomst van de VAR werd het doelpunt van Matondo voor buitenspel afgekeurd. De reactie van KVO mocht gezien worden met een schot van D’Haese dat voorlangs ging maar ook hier floot de scheidsrechter voor buitenspel. De thuisploeg diende in het verdedigend compartiment reeds vroeg twee noodgedwongen wissels door te voeren. De ingevallen Vitinho kreeg onmiddellijk geel te zien nadat hij de ijverige D’Haese neerhaalde. Duncan probeerde het met een grondscherend schot maar zijn poging zoefde voorlangs, terwijl Bätzner vanuit een schuine hoek op Didillon besloot. Kort voor de rust kreeg Matondo op voorzet van Miangue een kans maar hij keilde de bal richting de tribune. Net voor we gingen rusten kreeg Cercle in eerste instantie een strafschop nadat Bätzner de bal met de arm beroerde. Na tussenkomst van de VAR kwam Denil op zijn beslissing terug waardoor we gingen rusten met een brilscore.

Na slecht uitverdedigen ontsnapten de Kustboys aan een vroege achterstand maar Hubert zorgde ervoor dat Matondo niet kon scoren. Aan de overzijde baande D’Haese zich een weg door de Brugse defensie maar hij kraakte zijn schot. De thuisploeg reageerde via Miangue maar de Oostendse goalie pakte zijn schuiver. De bezoekers probeerden het vooral via snelle omschakelingen waarbij D’Haese en Ambrose voortdurend op de loer lagen. Op het uur duwde Cercle het gaspedaal harder in maar Hubert ranselde na een geharrewar voor doel de kopbal van Lopes uit zijn doelvlak. De volgende kans was opnieuw voor de Vereniging maar Denkey besloot wild voorlangs. De bezoekers reageerden schuchter met een kopbal van Kvasina dat geplukt werd door Didillon. Echter, het waren de Kustboys die op voorsprong kwamen. De doorgebroken D’Haese werd neergehaald buiten de rechthoek. D’Arpino, onze kleine generaal plaatste de vrije trap meesterlijk in de bovenhoek (0-1). Met nog 10′ te gaan voerde Pflanz drie wissels door om de kleine voorsprong te consolideren. De beste kans in het slot van de wedstrijd was nog voor McGeehan en co. De moegestreden Ambrose zag zijn verre schuiver uit het doel geranseld worden door Didillon.

Doelpunten: 75′ 0-1 (D’Arpino)
Gele kaarten: 30′ Vitinho, 33’D’Arpino, 50′ Medley
Scheidsrechter: Dhr. Denil
Ploegsamenstellingen:
Cercle Brugge: Didillon, Daland (27′ Utkus), Popovic, Decostere (26′ Vitinho), Hotic, Matondo, Vanhoutte (78′ Ganvoula), Miangue, Da Silva Lopes, Deman (46′ Denkey), Van der Bruggen
Invallers: Warleson, Vitinho, Velkovski, Utkus, Kanouté, Ganvoula, Denkey
KV Oostende: Hubert, Jäkel, Tanghe, Medley, Ndicka (81’Atanga), Duncan (88′ Wylin), D’Arpino (81′ Koziello), Bätzner (70′ Kvasina), McGeehan, D’Haese (81′ Capon), Ambrose
Invallers: Badu, Capon, Wylin, Koziello, Atanga, Kvasina, Gueye

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL