Alle NieuwsSELECTIE EN VOORBESCHOUWING: SL 16 FC – KV OOSTENDE

SELECTIE EN VOORBESCHOUWING: SL 16 FC – KV OOSTENDE

Selectie (18): Bossin, Gabriël, Tanghe, Medley, Wylin, Decoene, Vinck, Laes, Osifo, Omolo, Amade, Dewaele, Henderson, D’Haese, Van Daele, Atanga, Berte, Perez.
Geblesseerd (6): Basila, Rodin, D’Arpino, Fuentes, Musayev, Hartwig
Niet geselecteerd (): Hammas, Koziello, Mebude
Opmerkingen: D’Arpino traint stilaan weer volledig mee maar deze match op kunstgras komt nog te vroeg. Basila en Fuentes vielen uit met lichte spierblessures. Hartwig traint mee maar mag nog niet spelen met zijn armbrace.

Voorbeschouwing:
De Kustboys reizen zondag naar Visé waar SL16FC, de U21 van Standard, partij wordt gegeven. De Luikenaars prijken met 3 punten op de voorlaatste plaats en hebben 2 punten voorsprong op KVO. De roodwitten hebben wel een wedstrijd minder gespeeld want de competitiewedstrijd tegen Beerschot werd uitgesteld.
Voor de Kustboys wordt de partij tegen de beloften van Standard zeer belangrijk. Mits winst komt er aansluiting met de ploegen die zich in de buik van het klassement bevinden.

Vorig seizoen begonnen de beloften van Standard voortvarend aan de competitie maar kenden nadien een zwakke periode waardoor de Luikenaars veroordeeld werden tot het spelen van de Relegation Play-offs. De jonkies overleefden ternauwernood de degradatie, want de roodwitten haalden amper één puntje meer dan Virton, dat degradeerde.

Spelersnieuws
Gedurende het tussenseizoen was er bij de beloftenploeg weinig spelersverloop merkbaar. De Luikenaars versterkten zich met Ilyes Ziani, die definitief overkwam van Union. Giunta keerde terug en met Henry Lawrence (Chelsea) en Hakim Sahabo (Lille) werden twee jonge buitenlanders aan de kern toegevoegd. Een aantal jongens werd overgeheveld naar de Luikse hoofdmacht. Mukendi en Calut vertrokken naar OHL, terwijl er voor Brrou geen plaats meer was bij de beloften. De gehuurde spelers Buksa en Traoré keerden naar hun moederclub terug.

Vorige wedstrijd:
De vorige wedstrijd van de Luikenaars tegen Beerschot VA werd uitgesteld. De openingswedstrijd van het seizoen werd verloren van de buren uit Seraing met 3-0, terwijl nadien Club Luik opzij gezet werd met 2-1.

Spelleiding:
Scheidsrechter: Dhr. Diskeuve Theophile
Assistenten: Dhr. Jans Lennert en Dhr. Biron Julien
4de official: Dhr. Verbeke Bert

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL