Alle NieuwsSL 16 – KVO 0-1

SL 16 – KVO 0-1

Met bloed, zweet en tranen hebben we onze eerste driepunter van het seizoen geboekt. Aan de rust moest de match eigenlijk wel al gespeeld zijn want opnieuw ging een elfmeter de mist in.

Het jonge Standard begon het vinnigst aan de wedstrijd maar trapte al snel op de adem. De eerste kans was voor KVO maar na een knappe actie van D’Haese kon Henderson niet besluiten. Aan de overzijde kwam KVO met de schrik vrij toen de thuisaanvaller de bal niet goed genoeg kon meenemen.

Halfweg de eerste helft kwamen we op voorsprong na opnieuw een knappe actie van D’Haese. Hij bediende Berte en die werkte oog in oog met de doelman tegenhoeks af: 0-1.

Nog voor de rust kreeg KVO twee unieke kansen om de match dood te maken. Eerst werd Vinck aangetrapt in het strafschopgebied maar Henderson zijn elfmeter werd gepakt en even later raakte diezelfde Henderson van dichtbij opnieuw niet voorbij de jonge goalie.

In de tweede helft kreeg KVO veel ruimte van de Luikse defensie maar de tegenaanvallen werden te slordig uitgespeeld. Het waren de Luikenaars die het dichtst bij een doelpunt kwamen. Eerst ging de bal rakelings voorlangs, even later ranselde Bossin een vrije trap uit de hoek. Daarbij belandde hij tegen de paal maar onze goalie kwam er zonder kleerscheuren vanaf. Op karakter trok KVO uiteindelijk die eerste driepunter van het seizoen over de streep.

Opstelling: Bossin, Vinck, Medley, Tanghe, Laes, Dewaele, Osifo, Henderson (75′ Amade), Berte, D’Haese, Atanga (65′ Perez).