Alle NieuwsTWEEDE INKOMENDE TRANSFER: CEDERICK VAN DAELE

TWEEDE INKOMENDE TRANSFER: CEDERICK VAN DAELE

KVO heeft vandaag zijn tweede inkomende transfer afgerond. Cederick Van Daele (22) is een linksachter en jeugdproduct van AA Gent. Hij komt transfervrij over en ondertekent een contract voor twee seizoenen + optie.

Cederick Van Daele is een echte Buffalo. Hij doorliep alle jeugdrangen tot en met de A-kern. Zijn speeltijd bij het eerste elftal was beperkt tot een korte invalbeurt tegen Club Brugge en tegen Qarabag in de Conference League. Na die wedstrijd kende opeens iedereen zijn naam want hij trapte de beslissende strafschop binnen waardoor Gent zich kwalificeerde voor de volgende ronde. Van Daele liet zich echter vooral opmerken bij de U21 van AA Gent, dat aantreedt in eerste amateur. Hij was er aanvoerder en als linksachter scoorde hij in 31 wedstrijden maar liefst elf keer en gaf hij twaalf assists. Cederick trekt nu de deur van zijn vertrouwde Gent achter zich dicht en ondertekent bij KVO een contract voor twee seizoenen + optie.

Nils Vanneste: “Cederick is een zeer moderne linkerflankverdediger: defensief vult hij zijn taken in en met zijn loopvermogen kan hij de volledige flank voor zijn rekening nemen en ook nog voorzetten afleveren of zelf scoren. Met elf goals en twaalf assists toonde hij dat ook al bij de U21 van Gent.  Verscheidene clubs uit 1A toonden concrete interesse in hem dus ik ben dan ook zeer blij dat hij overtuigd is van het nieuwe project dat we hier willen opzetten. Na Brent Laes is Cederick Van Daele nu in principe de tweede linksachter die we binnenhalen. Zij kunnen elkaars concurrenten worden maar ik ben er van overtuigd dat ze ook samen op de flank kunnen staan. Het belangrijkste is dat we twee talentvolle en leergierige Belgen hebben binnengehaald die allebei hun rol kunnen vervullen binnen onze kern.”

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL