Alle NieuwsINTERVIEW VD WEEK: GUILLAUME HUBERT

INTERVIEW VD WEEK: GUILLAUME HUBERT

Het interview van de week is met onze doelman Guillaume Hubert (27). We spraken met hem over de 0 op 9 in de competitie en we blikken vooruit op de wedstrijd tegen Union.

Eventjes geen competitievoetbal door de internationale break. Je speelde wel een oefenwedstrijd tegen SK Deinze, hoe heb je die beleefd?

Het was een vreemde wedstrijd. De eerste helft was echt slecht. Na 45 minuten stond het al 0-3. Misschien is het omdat sommige spelers er niet bij zijn vanwege hun nationale verplichtingen, al mogen we ons daar niet achter wegsteken. Wat ik na de rust zag was al stukken beter. We komen terug van 1-4 naar 4-4. We hebben de juiste ingesteldheid laten zien in de tweede helft. De jongens van de U21 die invielen, lieten ook een sterke indruk na. Dat opent toch misschien perspectieven voor het vervolg van de competitie. Zij toonden dat we ook met hen rekening moeten houden.

Je bent aan een degelijk seizoen bezig, maar als we de statistieken erbij nemen, heb je na veertien speeldagen nog maar één clean sheet. Hoe verklaar je dat?

Ons defensief compartiment kan nog beter. We geven te veel kansen weg en lijden soms dom balverlies. Denk aan de wedstrijd tegen KV Mechelen. Zonder clean sheet is het ook moeilijk om een wedstrijd te winnen.

Onze defensie is dit seizoen ook sterk gewijzigd. Met Jack Hendry en Arthur Theate hebben we twee sterkhouders verloren, dat moeten we niet onder stoelen of banken steken. We missen hun leiderschap en agressiviteit. Nu, onze huidige verdedigers hebben ook zeker kwaliteiten, maar het duurt even om alles in te passen. Dat vraagt nu eenmaal wat tijd.

Door schorsingen en/of blessures hebben er ook al vaak verschillende spelers in de verdediging gespeeld. Eens er een duidelijke structuur is, geloof ik dat het zal goed komen. Het is trouwens een cliché maar verdedigen doe je ook met het hele team.

Onze kern is ook niet zo groot. Dat heeft zijn voor- en nadelen. Het voordeel is dat iedereen elkaar goed kent. We vormen één hechte groep. Het nadeel is de flexibiliteit als er schorsingen of blessures zijn. Dan is het niet simpel om voor elke positie een vervanger te vinden. Maar in die zin is het dus interessant dat de U21-spelers tonen wat ze in hun mars hebben. Zo knokte Siebe Wylin zich al in de ploeg op Leuven.

Ben jij iemand die zich bezighoudt met die statistieken?

Ik kijk wekelijks naar mijn statistieken, maar het is ook niet het allerbelangrijkste. Ik heb nu al 25 doelpunten geïncasseerd. Voor mij is dat te veel. Vorig seizoen kreeg ik er 41 binnen. Nu zit ik al over de helft. Zo’n statistiek houdt me wel bezig. Daar wil ik iets aan veranderen.

Hoe verloopt de communicatie met je verdediging?

Dat lukt wel. We spreken allemaal Engels, dat is een pluspunt. In een vol stadion is het wel moeilijker om te communiceren met mijn verdedigers. Door het enthousiasme van de supporters begrijpen we elkaar minder op het veld. Vorig jaar was dat helemaal anders in de lege stadions. Maar goed, geef me maar ten allen tijde volle stadia hoor.

Vorig seizoen liep het rond deze tijd ook wat minder. Is er sprake van een november -syndroom?

Ik was er vorige week nog over bezig tegen mijn medespelers. Je kan wel van een syndroom spreken. Met 0 op 9 kan je natuurlijk niet tevreden zijn.  November is wel nog niet gedaan, we kunnen er nog een topmaand van maken door punten te rapen tegen Union en Antwerp.

Het blijft ook belangrijk om niet te panikeren. Als je het klassement bekijkt, is er nog altijd een grote kloof met Beerschot en andere ploegen. Als de maanden december en januari even goed zijn als vorig seizoen, dan moeten we ons geen zorgen maken en kan het nog een mooi seizoen worden. Trouwens een opmerkelijk gegeven: we tellen één punt meer dan op hetzelfde moment vorig seizoen.

Zondag komt leider Union op bezoek. Hoe zullen jullie die wedstrijd van zondag aanpakken?

Het zal beter moeten dan de voorbije weken. Het begint bij de aanvallers. Zij moeten zorgen voor de juiste pressing op hun verdedigers. Daar draait ons systeem om. Daarom dat ik daarnet al zei dat je verdedigt met de hele ploeg. Daarnaast is het belangrijk om in een goede organisatie te staan. Zo kunnen we voorkomen dat Union veel kansen creëert want met Vanzeir en Undav scoren ze vlot. Als we spelen naar onze kwaliteiten, kunnen we misschien voor een stunt zorgen in eigen huis.

Geef een reactie

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL