Alle NieuwsJPL – SPEELDAG 2: KV OOSTENDE – KV MECHELEN 2 – 1

JPL – SPEELDAG 2: KV OOSTENDE – KV MECHELEN 2 – 1

In vergelijking met de verloren uitwedstrijd op Anderlecht wisselde Vanderhaeghe al dan niet gedwongen zijn basiself. De geschorste Katelaris werd vervangen door de debuterende Urhoghide. Musayev en Ndicka verhuisden naar de bank en Sakamoto was geblesseerd. D’Haese, Albanese en Bätzner kwamen in de ploeg.
De eerste kans van de partij was voor Shved die op Hubert besloot. Aan de overkant kon Coucke na Mechels geklungel in laatste instantie verder onheil voorkomen. De volgende kans was opnieuw voor de Kustboys maar nu redde de bezoekende goalie het schot van Bätzner. Aan de overkant kon Schoofs een aarzeling in de Oostendse defensie niet afstraffen. De Oostendse openingstreffer kwam net over het kwartier wanneer Atanga in het straatje werd gestuurd.  De Ghanees liet Coucke geen kans (1-0).  Eerst werd het doelpunt voor buitenspel afgekeurd maar na tussenkomst van de VAR telde de goal. Ambrose bleek een gesel voor de Mechelse defensie want na een individuele actie trapte hij net voorlangs. De volgende twee kansen waren opnieuw voor de Kustboys maar Ambrose en Bätzner konden net niet besluiten. Aan de overkant probeerden de Mechelaars het met schuchtere pogingen die voor weinig gevaar zorgden. Hubert deed zijn duitje in het zakje op pogingen van Schoofs en Storm.  Bolingoli  kreeg de beste Mechelse kans maar hij trapte in het zijnet. In plaats van de gelijkmaker scoorde KVO na een prachtige omschakeling haar tweede doelpunt. Medley onderschepte een Mechelse aanval en bediende Bätzner, die Atanga voor doel vond (2-0).

Het eerste noemenswaardige feit na de break was het rode karton voor Albanese, na tussenkomst van de VAR. De bezoekers drukten het gaspedaal in met een onmiddellijk een kans voor Oum Gouet die naast knalde. De thuisploeg prikte tegen via de ijverige Ambrose die voor gevaar bleef zorgen. Met nog 20′ op de klok gooide de bezoekende coach al zijn troeven op tafel met 3 wissels. Dit resulteerde in de aansluitingstreffer via Peyre (2-1). Vanderhaeghe reageerde op zijn beurt en bracht met Wylin en Dewaele 2 verse krachten op de mat. De ingevallen Hernandez trapte pardoes in de handen van Hubert. De Mechelaars namen volop risico wat aan de overkant tot een doelpunt van Gueye leidde, maar zijn doelpunt werd voor buitenspel afgekeurd. In het absolute slot van de wedstrijd verscheen Gueye opnieuw voor de goalie maar nu redde Coucke met een voetreflex.

Doelpunten: 17′ 1-0 (Atanga), 42′ 2-0 (Atanga), 74′ 2-1 (Peyre)
Gele kaarten: 62′ Shved, 64′ Bätzner, 86′ Van Hoorenbeeck
Rode kaarten: 54′ Albanese
Scheidsrechter: Dhr. Wim Smet
Ploegsamenstellingen:
KV Oostende: Hubert, Atanga, Tanghe, Medley, Urhoghide, D’Haese (74′ Wylin), Rocha (74′ Dewaele), Bätzner (82′ Ndicka), Amade, Ambrose(82′ Gueye), Albanese
Invallers: Badu, Wylin, Dewaele, Musayev, Gueye, Ndicka, Patoulidis
KV Mechelen: Coucke, Walsh (69′ Engvall), Ngoy (69′ Hernandez) Storm, Lavalée (69′ Van Hecke), Schoofs, Oum Gouet (79′ Van Hoorenbeeck), Bolingoli (46′ Hairemans), Peyre, Vanlerberghe, Shved
Invallers: Thoelen, Van Hecke, Hairemans, Hernandez, Vanhoorenbeeck, Engvall, Raemaekers

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL