Alle NieuwsJPL – SPEELDAG 3: SPORTING CHARLEROI – KV OOSTENDE 1 – 3

JPL – SPEELDAG 3: SPORTING CHARLEROI – KV OOSTENDE 1 – 3

Voor de moeilijke uitwedstrijd op Charleroi gaf coach Vanderhaeghe het vertrouwen aan de ploeg dat van Mechelen won. Enkel nam de fitte Sakamoto de plaats in van de geschorste Albanese. Bij de thuisploeg kreeg de niet volledig fitte Zorgane een plaatsje op de invallersbank. Zijn plaats werd ingenomen door Gholizadeh.
De kustploeg begon gretig aan de partij met een kans voor Amade die overtrapte, waarna de balvaste Ambrose de thuisgoalie aan het werk zette. Aan de overkant werd een intikker van Kayembe voor buitenspel afgekeurd.  De Kustboys reageerden via Ambrose die opnieuw Koffi aan het werk zette. De thuisploeg greep zich naar de haren wanneer Hubert tweemaal schitterend tussenbeide kwam op een kopbal en een dichte poging van Andreou. Het doelpunt viel net voor het halfuur aan de overkant. Na een mooie combinatie vond Ambrose D’Haese en die versloeg Koffi met een overhoekse knal (0-1). De thuisploeg reageerde via Nkuba die wild naast trapte. Charleroi zocht naar de gelijkmaker maar Tanghe en co gingen de rust in met een kleine voorsprong.
De eerste voldragen aanval van de thuisploeg was meteen raak. Kayembe vond de ongedekte Nkuba centraal voor doel en die liet Hubert geen kans (1-1). De Henegouwers drukten het gaspedaal in en de Kustboys moesten noodgedwongen terug. Gholizadeh trapte via een Oostends been op het dak van het bezoekende doel. De thuisploeg voerde de forcering maar het waren de bezoekers die opnieuw op voorsprong kwamen.  Atanga stuurde Bätzner in het straatje en de jonge Duitser schoof de bal voorbij een kansloze Koffi (1-2).  Met nog een kwartier te gaan voerde Vanderhaeghe 2 wissels door net als zijn Waalse opponent die alle troeven op tafel gooide.  De thuisploeg probeerde het in de slotfase maar dit zorgde niet voor veel gevaar. In het absolute ging de ingevallen Gueye op Koffi af maar zijn poging werd in hoekschop afgeblokt. De volgende tegenstoot was wel raak. De pijlsnelle Ndicka snelde zijn tegenstanders voorbij en plaatste het ronde ding in het hoekje (1-3).

Doelpunten: 28′ 0-1 (D’Haese), 55′ 1-1 (Nkuba), 65′ 1-2 (Bätzner), 95′ 1-3 (Ndicka)
Gele kaarten: 38′ Nkuba, 50′ Medley, 93′ Knezevic
Scheidsrechter: Dhr. Van Damme
Ploegsamenstellingen:
Sporting Charleroi: Koffi, Knezevic, Andreou, Bessile (79′ Tchatchoua), Nkuba, Gholizadeh (79′ Mbenza), Ilaimaharitra (75′ Heymans), Morioka (46′ Zorgane), Kayembe, Zaroury, (56’Benbouali), Badji
Invallers: Patron, Zorgane, Mbenza, Benbouali, Heymans, Wasinski, Tchatchoua
KV Oostende: Hubert, Tanghe, Medley, Urhoghide, D’Haese (75′ Wylin), Amade, Atanga (77′ Ndicka) Rocha (75′ Dewaele), Sakamoto, Bätzner, (84′ Gueye), Ambrose (84′ Berte)
Invallers: Badu, Wylin, Ndicka, Patoulidis, Dewaele, Berte, Gueye

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL