Alle NieuwsKAA GENT – KV OOSTENDE 1 – 1

KAA GENT – KV OOSTENDE 1 – 1

Een strijdend Oostende kan een vroege voorsprong niet vasthouden maar pakt na collectief sterke partij toch nog een belangrijk punt in de Ghelamco Arena.
Voor de wedstrijd tegen Gent gaf de Oostendse coach het vertrouwen aan de ploeg die het Antwerp moeilijk maakte.
De troepen van Markus Pflanz kwamen niet als toeristen naar Gent afgezakt en gaven reeds vroeg in de partij hun visitekaartje af. Na een scrimmage voor doel zag McGeehan zijn poging net naast de verkeerde kant van de paal buiten hobbelen. De volgende kans was wel raak. Na een mooie en snelle tegenaanval snelde D’Haese voorbij pilaar Godeau en die vond Ambrose voor doel. De Franse spits kende geen genade met Bolat en trapte de bal via een Gentse verdediger in doel (0-1). Net over het kwartier dreigde de thuisploeg voor het eerst maar De Sart kraakte zijn schot. De volgende kans was opnieuw voor De Sart, maar nu ging zijn vrije trap een metertje naast het Oostendse doel. Via de snelle Samoise probeerde de thuisploeg vooral de Oostende linkerflank te teisteren. Castro-Montes vond Hubert op zijn weg nadat hij vrijgespeeld werd door Samoise. Net over het halfuur ontsnapten de Kustboys aan de gelijkmaker wanneer Bruno een voorzet van Hjulsager op de buitenkant van de paal knalde. Met de rust in zicht trapte Bätzner een vrije trap op de vuisten van Bolat.

De Oostendse coach zorgde voor meer zekerheid op de linkerflank en bracht tijdens de rust Atanga in voor Ndicka. De eerste noemenswaardige poging was voor Hjulsager maar de ex-KVO’er trapte de bal richting de lege tribunes, waarna Bruno zijn plaatsbal ruim naast zag gaan. Na met zijn verdediger gedold te hebben plaatste Hjulsager de bal net naast de kooi. De bezoekers reageerden via Ambrose maar het schot van McGeehan zwaaide af. Het was Samoise die de opening vond in de Oostendse defensie. Met een gave voorzet bereikte hij Hjulsager en die kopte de gelijkmaker voorbij een grabbelende Hubert (1-1). Net als tegen Antwerp speelde de Oostendse goalie een sterke partij. De kersverse vader zorgde ervoor dat een bedrijvige Hjulsager niet voor de tweede keer kon scoren. De laatste kans van de partij was voor de ingevallen Albanese waarna de scheidsrechter de wedstrijd naar de statistieken floot.

Doelpunten: 7′ 0-1 (Ambrose), 73′ 1-1 (Hjulsager)
Gele kaarten: 29′ Castro-Montes, 35′ Tanghe, 58′ Duncan, 90’+1′ McGeehan
Rode kaarten:
Scheidsrechter: Dhr. Staessens
Ploegsamenstellingen:
KAA Gent: Bolat, Samoise, Hanche-Olsen, Okumu, Godeau, Operi (90′ Malede), Owusu (68′ Kums), Castro-Montes, De Sart, Bruno (68′ Lemajic), Hjulsager
Invallers: Roef, Cissé, Nurio, Lemajic, , Malede, Bezus, Kums
KV Oostende: Hubert, Jäkel, Tanghe, Medley, Ndicka (46′ Atanga), Duncan, Bätzner (84′ Koziello), McGeehan, Sakamoto, D’Haese (66′ Gueye), Ambrose (77′ Albanese)
Invallers: Badu, Wylin, Koziello, Albanese, Atanga, Gueye, Kvasina

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL