Alle NieuwsKV KORTRIJK – KVO 1-0

KV KORTRIJK – KVO 1-0

Na twee rondes zit het bekeravontuur er al op voor KV Oostende. Doelman Jordy Schelfhout hield KVO nog lang in de match maar uiteindelijk bekeren de Kortrijkzanen wel verdiend verder.

KVO trad aan zonder een resem spelers: naast de langdurig afwezigen McGeehan, Osifo en Boonen ontbraken ook Capon, Tanghe, Kvasina, Koziello en Hubert. Dat betekende dat de jonge doelman Schelfhout voor de tweede keer onder de lat stond, de eerste keer was in de vorige bekerronde tegen Onhaye.
En Schelfhout onderscheidde zich al meteen in de derde minuut van de wedstrijd. Handsspel van D’Haese resulteerde in een strafschop maar Schelfhout pareerde de elfmeter van Selemani. Het sein voor KVO om daar iets tegenover te zetten en dat gebeurde ook: Ambrose bediende Gueye maar die zag zijn schot rakelings over vliegen, toch een goede kans. Het zou echter de enige van de eerste helft zijn voor KVO want het is KV Kortrijk dat nog enkele keren dicht bij een doelpunt komt, maar Schelfhout stond pal op pogingen van Mbayo en Gueye. Ook de vele Kortrijkse hoekschoppen leverden niets op dus was de ruststand 0-0.

KVO leek iets beter uit de kleedkamer te komen maar werd meteen koud gepakt: KVK-aanvoerder D’Haene zette laag voor en Gueye kon aan de eerste paal al te makkelijk binnen tikken. Achtervolgen geblazen voor KVO maar het bleek moeilijk om aanvallend een vuist te maken. Een lichtjes zieke Jäkel werd gewisseld voor Bätzner en KVO schakelde over op een viermansdefensie met twee offensieve backs. Dat betekende dat er ruimte kwam op de counter voor KVK en aanvaller Gueye liet twee keer de kans liggen om de score uit te diepen. Eén keer stond Schelfhout opnieuw pal, één keer besloot hij naast.
Net zoals in de competitie verzuimde Kortrijk om het af te maken en eveneens net als in de competitie kwam KVO opzetten in het slotkwartier. Eerst kreeg Ambrose een kans maar hij maakte met een hakbal een verkeerde keuze en even later kon Rocha twee keer aanleggen maar zijn schotje was te zwak om doelman Delle te bedreigen. Er volgden nog enkele hoekschoppen voor KVO maar de Kortrijkzanen sleepten de zege op het droge. Een snelle bekerexit voor KVO dat zich nu ten volle kan concentreren op de competitie. Te beginnen met een zeer belangrijk treffen, zaterdag thuis tegen Eupen.

Opstelling: Schelfhout, Jäkel (55′ Bätzner), Fortes, Medley, Ndicka, D’Haese (75′ Wylin), D’Arpino, Amade, Rocha, Ambrose, Gueye (75′ Atanga).

Geef een reactie

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL