Alle NieuwsOEFENMATCH KVO – SVZW 5-3

OEFENMATCH KVO – SVZW 5-3

Om 13 uur deze middag stond de zoveelste oefenwedstrijd op het programma. De Kustboys ontvingen in eigen huis Zulte Waregem. Voor beide ploegen zit het seizoen er al enkele weken op.

De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd met al meteen een goede kans voor Ambrose, zijn poging ging net naast. Op het kwartier kwam Zulte Waregem voor het eerst opzetten. Maar ook Jelle Vossen kon de weg naar doel niet vinden. Twee minuten later lukte het wel voor de bezoekers. Een hoekschop bleef hangen voor doel, en werd in de verste hoek binnen getrapt. Een klein kwartier later verdubbelden de bezoekers de voorsprong. Dit maal was het Gano die het leer voorbij Hubert schoof. KV Oostende leek van slag, maar niets was minder waar. De Kustboys waren alert en straften geklungel in de Waregemse defensie genadeloos af. De aansluitingstreffer kwam van Albanese. Nog geen twee minuten later volgde al de gelijkmaker. Dit maal was het Ambrose die de bal in doel kon schieten. Nog drie minuten later kwam Oostende zowaar op voorsprong. Een heerlijk uitgespeelde aanval werd opnieuw afgerond door Ambrose. KV Oostende duwde door en kwam nog tot enkele kansen, maar het was Zulte Waregem die tot scoren kwam. Ciranni met de 3-3 vlak voor rust. Ook meteen de eindstand van een doelpuntrijke eerste helft.

KVO kwam zeer sterk uit de kleedkamer en meteen kon Rocha zijn doelpuntje meepikken in de 48ste minuut. Na enkele doelkansen voor Oostende voor opnieuw Rocha en Wilkims was het opnieuw Zulte Waregem die gevaarlijk kwam opzetten. De aanval werd foutief afgestopt en Dompé maakte zich op om een voorzet in de zestien te droppen, Wyns stond alert te verdedigen en kon de bal ontzetten. Na wat heen en weer spelen aan beide kanten, was het tijd voor enkele wissels. Drie beloften mochten het veld betreden en stonden messcherp om deze wedstrijd te beslissen. Na een volle minuut kon de pas ingevallen Musayev meteen met zijn eerste baltoets Bossut verschalken en de 5-3 tegen de netten trappen. De bal kwam pardoes voor zijn voeten na een poging van Atanga op de paal.

Daarna had Badu een knappe redding in huis oog in oog met Dion Cools. Het was toch KVO die nog steeds de forcing kon voeren en na enkele mooie aanvallen was er opnieuw een bal op de paal van onze snelle Wilkims. Nog geen paar minuten later werd opnieuw Wilkims het straatje ingestuurd door een knappe diepsteekpas van Koziello, maar werd nipt afgefloten voor buitenspel. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd noteren we nog een doelpoging voor KV Oostende. Na wat geharrewar voor de zestienmeter kon Patoulidis uithalen. Zijn poging was te centraal om het Bossut echt moeilijk te maken. Het laatste wapenfeit van de wedstrijd kwam van de voet van Dion Cools. Hij trapte een vrije trap met rechts een klein metertje over doel.

De jongens van Yves Vanderhaeghe stapten op deze manier met een glimlach van het veld en boekten een doelpuntenrijke overwinning tegen Zulte Waregem. Onze jongens lieten met momenten goed voetbal zien. Daarbovenop zag coach Vanderhaeghe enkele gretige beloften goed invallen.

Volgende week wacht er KV Oostende nog een laatste oefenmatch tegen de beloften van Kurt Bataille.

Opstelling KV Oostende: Hubert, Capon, Wyns, Tanghe, Patoulidis, Batzner, D’Haese, Amade, Albanese, Rocha en Ambrose

Vervangingen 2de helft: Koziello, Wilkims, De Schepper, Badu, Musayev, Coninckx, Atanga, Govaers