Alle NieuwsOFFICIËLE COMMUNICATIE IVM NOORDZEE INTERIEUR SE’ACADEMY

OFFICIËLE COMMUNICATIE IVM NOORDZEE INTERIEUR SE’ACADEMY

De Noordzee Interieur Se’Academy, dat is sinds dit seizoen de naam van onze jeugdopleiding, waarmee Gino Vanderhaeghen zijn firma aan het ‘episch’ voetbalcentrum op de Schorre verbindt.
“De eerste ploeg spreekt natuurlijk het meest tot de verbeelding maar voor mij is de jeugdopleiding hét vlaggenschip van de club. 600 jeugdspelers, beeld je eens in hoeveel families zo rechtstreeks of onrechtstreeks verbonden zijn aan de club. Het is voor mij en mijn firma dan ook een eer om de naam te geven aan onze jeugdopleiding.”


Noordzee Interieur, de trotse sponsor van onze jeugdopleiding

“Noordzee Interieur is gesitueerd in Middelkerke en zo kunnen we toch spreken van een stevige, lokale verankering,” zo vult jeugddirecteur Rik Coucke aan.
“Ik las onlangs het kranteninterview met ons eigen jeugdproduct en huidig Antwerp-speler Birger Verstraete. Daarin gaf Birger aan dat de voertaal op de Schorre nu Frans is én dat er hier nauwelijks nog Oostendse trainers aanwezig zouden zijn. Ik ken Birger goed want ik ben zelf nog zijn jeugdtrainer geweest en ik ga er dan ook vanuit dat Birger minstens verkeerd is geïnformeerd. Op 600 jeugdspelers hebben wij slechts een vijftal spelers afkomstig uit het Brusselse die het Nederlands niet machtig zijn. Dat is dus een heel klein percentage. Daarnaast zijn 13 van onze 25 elitetrainers en 20 van de 32 trainers in totaal afkomstig uit (de dichte omgeving van) Oostende. Dat is dus een zeer groot percentage. Ik kan Birger bijgevolg verzekeren dat hier nog steeds dezelfde KVO-gemoedelijkheid heerst als toen hij hier nog wekelijks rond liep, aangevuld met verdergezette professionalisering. Het is ondertussen een hele poos geleden dat Birger nog op de Schorre was en daarom inviteer ik hem graag om eens een kijkje te komen nemen. Dan zal hij dit zelf ook kunnen vaststellen en ook zien waarom de afgelopen 18 maanden zo veel jeugdspelers zijn doorgestroomd naar het eerste elftal.”


Birger Verstraete (rechts) als KVO-jeugdspeler

Nadat in het verleden een Rocky Bushiri, Jelle Bataille en Robbie D’Haese doorstroomden vanuit de jeugd naar de eerste ploeg zetten ook dit seizoen inderdaad enkele nieuwe jongens die stap, zo duidt Jeugdcoördinator Nils Vanneste.
“Met Manuel Osifo en Siebe Wylin debuteerden twee jongens recentelijk in de eerste klasse. Manu is nu helaas een tijd out met gezondheidsproblemen maar hij toonde al wat hij in z’n mars heeft. Ook Siebe stond zijn mannetje in de wedstrijden waarin hij in actie kwam. Met Brock, Coninckx, Badu en Boufath trainen bovendien nog vier jongens mee met de A-kern en Preben Stiers en Mo Berte doen dan weer ervaring op bij zusterclub FC Den Bosch. Ik denk dat er maar weinig clubs zijn waar eigen jeugdproducten zoveel kansen krijgen.”


Siebe Wylin brak dit seizoen door

Komt daarbij dat de Noordzee Interieur Se’Academy zijn sociale rol hoog in het vaandel draagt. “Via de UITPAS zijn verscheidene kinderen die het niet zo breed hebben, aangesloten bij onze club,” zo legt Rik Coucke uit. “Dat betekent dat zij slechts 20% van het lidgeld moeten betalen om bij ons te kunnen voetballen, KVO en stad Oostende passen de rest bij. Daarnaast zijn we zeer trots op het werk van André en Jessie. Zij vormen sinds dit seizoen onze sociale cel. Ze steunen jeugdspelertjes op alle vlakken. Denk maar aan Ibrahima, die in het voorjaar twee broertjes verloor in een woningbrand. Met de hulp van André en Jessie heeft die jongen zijn leven weer min of meer kunnen oppikken. Kortom een warme en familiale aanpak zijn hier nog steeds een onbetwist doel.”

De werking van de Noordzee Interieur Se’Academy beperkt zich niet tot De Schorre of Oostende. Via het We Se’A partnerSHIP-project wordt er samengewerkt met elf (!) clubs uit de regio.
“Die samenwerking zorgt voor een synergie tussen de verscheidene clubs,” zo vult Nils Vanneste aan. “De betere spelertjes van die clubs kunnen bij KVO aan de slag en de voetballertjes die hier uit de boot vallen, kunnen daar terecht. Maar daarnaast voorzien wij ook opleidingen voor hun jeugdtrainers.

En last but not least zijn we nog steeds bijzonder trots op onze EDUFOOT-werking, het project dat school en voetbal combineert. KVO-coryfee Lars Wallaeys, die meer dan 300 wedstrijden speelde in het eerste elftal, is één van de trekkers van dit project en het zorgde ervoor dat Bushiri, Bataille, D’Haese en Osifo een gulden middenweg vonden tussen studeren en voetballen én uiteindelijk ook hun profcarrière lanceerden. Op vandaag studeren 60 van onze spelers via dit EDUFOOT-project ”


Osifo (links) is één van de jongens die het Edufoot-project volgt, een project getrokken door KVO-coryfee Lars Wallaeys

“Samengevat zijn wij heel trots op het werk dat hier wordt verricht, in alle richtingen. Onze mensen van de Noordzee Interieur Se’Academy varen een zo goed als onafhankelijke koers, met uiteraard regelmatige overlegmomenten tussen de eerste ploeg en de jeugd om te bekijken hoe de samenwerking nog verbeterd kan worden, maar aan de kern, de essentie en het hart van de jeugdafdeling werd sinds de overname niet geraakt. We kijken er alvast naar uit om in de toekomst nog meer jeugdspelers te zien doorstromen naar onze A-kern en de goeie praktijken van onze jeugdafdeling door te trekken naar de jeugdorganisaties van onze zusterclubs.”, besluit onze COO, Thorsten theys.

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL