Alle NieuwsRSC ANDERLECHT – KV OOSTENDE 3-0

RSC ANDERLECHT – KV OOSTENDE 3-0

Ondanks een degelijke eerste helft keren de Kustboys puntenloos huiswaarts.
Voor aanvang van de wedstrijd tegen zijn ex-club diende Vanderhaeghe te sleutelen aan zijn elftal. De Oostendse coach kon niet rekenen op de geblesseerde Jäkel. De jonge Duitser werd vervangen door Tanghe. Atanga verhuisde ten nadele van Ndicka naar de bank. Bij de thuisploeg zat de geschorste Kompany niet op de bank, terwijl Murillo vervangen werd door Mykhaylichenko.

De eerste kans was voor Magallan die een hoekschop naast kopte. Ndicka diende na een blessure reeds vroeg vervangen te worden door Atanga. Capon probeerde het van ver maar zijn schot eindigde in de spionkop van Anderlecht. De thuisploeg had het moeilijk om door de Oostendse muur te raken. Gomez probeerde het tevergeefs maar Scherpen raapte het rollertje met de glimlach op. Na een snelle omschakeling kregen we een goede mogelijkheid maar de ijverige Sakamoto vond niemand voor doel. McGeehan probeerde het met een plaatsbal maar zijn poging werd door de thuisdefensie naar veiliger oorden getrapt. Na slecht uitverdedigen van Van Crombrugge kreeg Gueye de bal cadeau maar onder druk van een verdediger zwaaide zijn schot af. De pijlsnelle Sakamoto ontsnapte op zijn flank maar zijn scherpe voorzet werd door Hoedt ontzet. De Kustploeg voetbalde in de eerste helft aardig mee waarbij Anderlecht nauwelijks tot (halve) kansen kwam. De meest opvallende ‘Brusselaar’ was een lokale duif die ongewild de show stal.

De Brusselaars kwamen net na de rust uit het niets op voorsprong wanneer Refaelov na een combinatie met een ploegmaat Scherpen met een grondscherend schot kansloos liet (1-0). De bezoekers reageerden met een gevaarlijke voorzet van Atanga. Aan de overkant omspeelde Mykhaylichenko zijn rechtstreekse tegenstander aan de achterlijn simpel uit maar zijn gevaarlijke voorzet ging voorlangs. Bij de Kustboys zorgde Sakamoto voor het meeste dreiging. Op voorzet van Rocha kopte Urhoghide een paar meters naast het doel van Van Crombrugge. Kouamé trok alleen richting Scherpen maar werd door een Oostendse verdediger teruggehaald. Raman scoorde maar zijn doelpunt werd voor buitenspel afgekeurd. De bezoekers trokken alle register open en werden tweemaal kort naeen koud gepakt. Na een snelle tegenaanval liet Verschaeren onze goalie vanuit een scherpe hoek geen enkele kans (2-0). Het derde doelpunt volgde vrij snel. Amuzu vond de ingevallen Raman en die kende geen genade met onze Nederlandse goalie (3-0). In het slot van de wedstrijd diende de thuisdoelman een schuiver van Ambrose te klemmen waarna de scheidsrechter voor het einde floot.
Volgende week wacht zaterdagavond in de Diaz Arena een derby tegen Club Brugge.

Doelpunten: 49′ 1-0 (Refaelov), 77′ 2-0 (Verschaeren), 81′ 3-0 (Raman)
Gele kaarten: 44′ Hoedt, 74′ Fortes, 83′ Gueye
Scheidsrechter: Dhr. De Cremer
Ploegsamenstellingen:
RSC Anderlecht: Van Crombrugge, Magallan, Mykhaylichenko (79′ Sardella), Hoedt, Gomez, Refaelov (71′ Amuzu), Cullen, Zirkzee (71′ Raman), Verschaeren, Kouamé (84′ Stroeykens), Ashimeru (84′ Olsson)
Invallers: Coosemans, Amuzu, Olsson, El Hadj, Stroeykens, Sardella, Kana, Arnstad
KV Oostende: Scherpen, Tanghe (69′ D’Haese), Fortes, Urhoghide, Ndicka (6′ Atanga, 69′ Ambrose), Capon, D’Arpino (53′ Bätzner), Rocha Santos, McGeehan, Sakamoto, Gueye
Invallers: Hubert, D’Haese, Patoulidis, Albanese, Atanga, Bätzner, Ambrose

NEEM CONTACT OP
VOLG KVO OP SOCIAL MEDIA
nl_NL